Να γιατί τα θαλασσινά σου ανεβάζουν τη …τρέλα για σεξ! - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Να γιατί τα θαλασσινά σου ανεβάζουν τη …τρέλα για σεξ!

Τα θαλασσινά μπορεί να είναι γνωστό ότι αποτελούν βασική ομόδα τροφίμων για μία υγιεινή διατροφή, ωστόσο σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, φαίνεται πως έχουν και ευεργετικές ιδιότητες που συνδέονται άμεσα με την σεξουαλική υγεία των ανθρώπων και την ικανότητα τεκνοποίησης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του Harvard T.H. Chan School of Public Health, τα θαλασσινά μπορούν να εκτοξεύσουν τη σεξουαλική επιθυμία στα ύψη.
Ειδικότερα, για τις ανάγκες της έρευνας, 500 ζευγάρια που προσπαθούσαν να κάνουν παιδί, σημείωναν πόσο συχνά έτρωγαν θαλασσινά (ψάρια και οστρακοειδή) μέσα σε διάρκεια τεσσάρων ετών, καθώς επίσης και τη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 92% όσων κατανάλωναν θαλασσινά πάνω από δύο φορές την εβδομάδα, περίμεναν παιδί μέχρι το τέλος του χρόνου. Άντρες και γυναίκες που κατανάλωσαν περισσότερη ποσότητα θαλάσσινών (πάνω από 8 μερίδες το μήνα) έκαναν μάλιστα κατά 22% περισσότερο σεξ.

Το «καυτό» μυστικό
Μπορεί να είναι γεικά γνωστό ότι τα οστακοειδή είναι αφροδισιακά χάρη στον ψευδάργυρο που περιέχουν, ωστόσο άλλο είναι το «καυτό» μυστικό που κρύβεται πίσω από τη σχέση μεταξύ θαλασσινών και σεξουαλικής λίμπιντο.
Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η σχέση μεταξύ της πρόσληψης ψαριών και της εγκυμοσύνης δεν εξηγείται μόνο από την αυξημένη συχνότητα του σεξ. Αυτό υποδηλώνει ότι τα ψάρια μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του σπέρματος, την ωορρηξία ή την ποιότητα του εμβρύου.