Αστγίκ (Αστρούλα) Αχβερντιάν: "Πρέπει να υπηρετήσουμε τον πολιτισμο με πάθος" - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Αστγίκ (Αστρούλα) Αχβερντιάν: "Πρέπει να υπηρετήσουμε τον πολιτισμο με πάθος"

Η υποψήφια δημοτικός σύμβουλος Αστγίκ (Αστρούλα) Αχβερντιάν με τον συνδυασμό «Δύναμη Πολιτών» μίλησε στο press365 για τις σκέψεις της αναφορικά με τον πολιτισμό, έναν τομέα που γνωρίζει και υπηρετεί η ίδια με αγάπη και πάθος.
" Προσωπικός στόχος και στοίχημα μου, είναι η προβολή της πολιτιστικής ιδιαιτερότητας της Θεσσαλονίκης, η δυναμική εξωστρέφεια της, καθώς και η στήριξη όλων των πρωτογενών δημιουργικών δυνάμεων, κυρίως των νέων, με σκοπό να αναδειξουμε την Θεσσαλονίκη σε μία σύγχρονη παγκόσμια μεγαλούπολη. Επίσης η στήριξη των μεγάλων θεσμικών πολιτιστικών φορέων της πόλης μας σε συνεργασία με την πολιτεία για την ενδυνάμωση τους και την ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους προκείμενου να στρέψουμε τα φώτα προβολής του παγκόσμιου γίγνεσθαι στη Θεσσαλονίκη. Και τέλος η ιδιαίτερη μέριμνα για τις καλλιτεχνικές και δημιουργικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης με στόχο να προσφέρουμε τις προϋποθέσεις για να παραμείνουν στην πόλη μας, και να συνεχίσουν να δημιουργούν.
Το ζητούμενο κατά την άποψη μου είναι όχι μόνο να γνωρίσει η νεολαία μας αλλά και να δημιουργήσει δικό της πολιτισμό, και να εκφραστεί με όλα τα μέσα που διαθέτει.  Επίσης πιστεύω ότι ξεπερασμένες παλαιοκομματικές τακτικές, δηλαδή με το να μιλάμε για το παρελθόν κάνοντας απολογισμό την ώρα που θα έπρεπε να μιλάμε για το αύριο και μάλιστα χωρίς πολιτικό αντίλογο, υποτιμούν την νοημοσύνη του κόσμου."