Αυτός είναι ο νούμερο 1 τρόπος να γίνεις πλούσιος - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Αυτός είναι ο νούμερο 1 τρόπος να γίνεις πλούσιος

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να κερδίσουν το Λόττο και δεν αγοράζουν καν δελτίο. Γιατί έχουμε όμως τόσο «φτωχή» αντιμετώπηση απέναντι στα χρήματα; Συνήθως οι απαντήσεις περιλαμβάνουν, «όχι αρκετή εκπαίδευση», «όχι αρκετή ενημέρωση», «περίπλοκα μηνύματα σε σχέση με τις επενδύσεις» ή «απλή αδιαφορία», σύμφωνα με το CNBC. «Όποιος και αν είναι ο λόγος», γράφει ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος Ραμίτ Σέθι, «είναι ξεκάθαρο πως οι νέοι άνθρωποι – στην Αμερική – δεν κάνουν το πιο απλό και αποτελεσματικό πράγμα που θα μπορούσε να τους κάνει πλούσιους μια μέρα. Να επενδύσουν σε μετοχές».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης δημοσκόπησης από την Gallup, μόνο 37% νέων Αμερικανών κάτω των 35 ετών είχαν επενδύσει σε μετοχές, σε σχέση με το 61% των ανθρώπων άνω των 35 ετών. Το να ανοίξει κανείς έναν επενδυτικό λογαριασμό του δίνει πρόσβαση στο μεγαλύτερο όχημα δημιουργίας πλούτου – και δεν χρειάζεται να είναι πλούσιος για να το κάνει!

«Επένδυσε τώρα», γράφει ο Ραμίτ Σέθι και καλεί τους νέους να αναλογιστούν, «τι θα γινόταν αν είχες αρχίσει να επενδύεις 10 δολάρια την εβδομάδα, πριν από 5 χρόνια;» Αν υποθέσουμε πως είχες κέρδος ένα 8% θα είχες χιλιάδες δολάρια σήμερα. Σκέψου αυτά τα 10 δολάρια την εβδομάδα. Που πήγαν; Πιθανότατα σε ταξί ή καφέδες», καταλήγει.