Στη Μέση Ανατολή το Ράλι Ντακάρ - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Στη Μέση Ανατολή το Ράλι Ντακάρ

Το Ράλι Ντακάρ έγινε παγκοσμίως γνωστό ως η απόλυτη αγωνιστική πρόκληση στα αφιλόξενα εδάφη της αφρικανικής ηπείρου.
Μία περιπέτεια που ξεκίνησε το 1979 και εξελίχθηκε σε σύγχρονη Οδύσσεια – στον αγώνα που όλοι ήθελαν να κερδίσουν. Όταν κρίθηκε επικίνδυνος σε ότι αφορά στην ασφάλεια των αγωνιζόμενων, μεταφέρθηκε στη Νότια Αμερική όπου και φιλοξενούνταν από το 2008 έως φέτος. Όμως τα οικονομικά προβλήματα των χωρών στις οποίες διεξαγόταν ο αγώνας, με αποτέλεσμα τη φετινή συρρίκνωσή του σε μέρες και αγωνιστικά χιλιόμετρα, οδήγησαν του διοργανωτές στο να αναζητήσουν άλλα πεδία μάχης.
Ως γνωστόν, ο αγώνας του 2020 θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στη Σαουδική Αραβία. Μία χώρα που θέλει να στραφεί στον τουρισμό και βλέπει το Ράλι Ντακάρ ως ένα «παράθυρο στον κόσμο».
Όμως φέτος ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα, που αυτός περιορίστηκε εντός των συνόρων μίας χώρας. Του χρόνου θα είναι η δεύτερη. Όμως οι διοργανωτές της ASO, θέλουν αυτό να αλλάξει από το 2021 παρότι το συμβόλαιο με τη Σαουδική Αραβία είναι πενταετές.
Στόχος είναι το Ράλι Ντακάρ να επεκταθεί και σε άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής, που να φιλοξενούν έστω μέρος του αγώνα. Υποψήφια είναι η Ιορδανία που συνορεύει με τη Σαουδική Αραβία βορειοδυτικά. Η Αίγυπτος θα μπορούσε να αποτελέσει μία ακόμα επιλογή.
Πρέπει να σημειωθεί πως ο αγώνας είχε τερματίσει στο Κάιρο το 2000 και στο Σαρμ ελ Σέικ το 2003.
//www.newsauto.gr