Τα πέντε πράγματα που πρέπει να κάνουμε κάθε πρωί για να πάει καλά η μέρα μας - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας

Σάββατο, 4 Μαΐου 2019

Τα πέντε πράγματα που πρέπει να κάνουμε κάθε πρωί για να πάει καλά η μέρα μας

Το πρωινό ξεκίνημα είναι αυτό που μας δείχνει πως θα κυλήσει το υπόλοιπο της ημέρας, για αυτό και είναι σημαντικό να κάνουμε πέντε απλά πράγματα πριν ξεκινήσουμε απο το σπίτι μας για τη δουλειά.
Καλό πρωινό στο σπίτι
Το καλό πρωινό πριν φύγουμε από το σπίτι είναι ένα από τα βασικότερα συστατικά για να πάει καλά η μέρα μας. Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα καλό πρωινο βοηθάει σημαντικά στη βελτίωση της συγκέντρωσης και απόδοσης μας για το υπόλοιπο της ημέρας. Βοηθάει σημαντικά στην απόδοση μας στη εργασία, στις υποχρεώσεις και στην κοινωνική μας ζωή.

Γράφουμε σε ένα χαρτί τους στόχους μας κάθε μέρα
Όσο πιο συχνά γράφουμε τους στόχους μας κάτω σε χαρτί, τόσο περισσότερο θέλουμε να τους κυνηγήσουμε και να τους πετύχουμε. Γράφοντας στο ξεκίνημα της ημέρας τους στόχους μας δεν δημιουργούμε μία λίστα υποχρεώσεων, αλλά μία λίστα που θα μας κάνει καλύτερους, αφού αν τους πετύχουμε αυτομάτως θα θέσουμε νέους, κάτι που θα μας βελτιώσει σε πολλούς τομείς (εργασία, χόμπι, κοινωνικές σχέσεις).

Το άμεσο κυνήγι ενός στόχου

Έχοντας θέσει οι ίδιοι τους καθημερινούς μας στόχους, θα πρέπει άμεσα να περάσουμε στην υλοποίηση τους. Ωρα να αναλάβουμε δράση από την αρχή για να έχουμε το χρόνο με το μέρος μας.

Παρακολουθούμε την πρόοδό μας
Πολλές φορές βοηθάει να κρατάμε ένα ημερολόγιο με αυτά που έχουμε καταφέρει. Διαβάζοντας το πριν ξεκινήσουμε την ημέρα μας και κάνοντας εποικοδομητική κριτική στον εαυτό μας βοηθάμε στον να εμπιστευόμαστε όλο και περισσότερο τις ικανότητες μας.

Αποφεύγουμε τη χρήση αρνητικών λέξεων, λέμε ναι στις θετικές
Για τους περισσότερους από εμάς είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιούμε αρνητικές λέξεις και φράσεις. «Δεν μπορώ», «είναι αδύνατο» ή «αυτό δεν θα λειτουργήσει» είναι μερικές από τις φράσεις που σχεδόν όλοι λέμε καθημερινά. Ωστόσο το μόνο που καταφέρνουμε είναι να χαλάμε περισσότερο τη διάθεση μας. Είναι σημαντικό να βάλουμε στη ζωή μας και στην καθημερινότητά μας θετικές λέξεις και φράσεις. Δηλαδή «ευχαρίστως» παρά ένα απαθές «OK» ή «θα το προσπαθήσω είναι μία πρόκληση για εμένα» αντί για το «αποκλείεται να το καταφέρω». Απαντώντας με θετική ενέργεια δίνουμε το απαραίτητο θάρρος στον εαυτό μας για να πετύχουμε τους στόχους μας.

/www.iefimerida.gr