Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αξιοποίουν τον εσωτερικό τους χώρο καλύτερα - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αξιοποίουν τον εσωτερικό τους χώρο καλύτερα

Στη λίστα με τις σημαντικότερες αλλαγές που φέρνουν τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι και οι διαφοροποιήσεις στην τελική μορφή του αμαξώματος και του εσωτερικού χώρου.
Οι σχεδιαστές αυτοκινήτων αναζητούν τους κατάλληλους συνδυασμούς για να δημιουργήσουν νέα μοντέλα τα οποία θα φέρουν τα βασικά χαρακτηριστικά της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της κάθε μάρκας καθώς και τα νέα στοιχεία που απαιτούν οι ηλεκτρικές προτάσεις.
«Τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν απαιτούν την τοποθέτηση του κινητήρα στο μπροστινό μέρος και την τοποθέτηση του κεντρικού άξονα στη μέση του αυτοκινήτου, οπότε έχουμε περισσότερες επιλογές για την διαμόρφωση τους, τόνισε επικεφαλής σχεδιασμού της Jaguar, Ιαν Κάλουμ.

Η έλλειψη ενός κινητήρα στο μπροστινό μέρος σημαίνει ότι οι επιβάτες μπορούν να μετακινηθούν περισσότερο προς τα εμπρός και να αξιοποιηθεί καλύτερα ο εσωτερικός χώρος.
Επίσης, αυξάνονται οι δυνατότητες να αλλάξουν και άλλα χαρακτηριστικά όπως ο ζωτικός χώρος για τους επιβάτες, η χρήση μεγαλύτερων και πιο αναπαυτικών καθισμάτων που μετατρέπονται σε κρεβάτι κ.α.