Φέτελ: «Κανένας δεν θα με θυμάται μετά τη Formula 1» - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Φέτελ: «Κανένας δεν θα με θυμάται μετά τη Formula 1»

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έχει κατακτήσει τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα στη Formula 1, όμως το άστρο του ξεθωριάζει συνεχώς τα τελευταία χρόνια με τη Ferrari, όπου παραμένει ακόμη χωρίς τίτλο. Ο Γερμανός έδωσε πρόσφατα μία συνέντευξη στον πρώην οδηγό της Formula 1, Μάρτιν Μπραντλ, με πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για τον χαρακτήρα του, τις ιδέες του, αλλά και την ιδιωτική ζωή του. Ο Φέτελ ανέφερε, ότι «δεν χρειάζομαι καμία υστεροφημία. Ο κόσμος αλλάζει σήμερα τόσο γρήγορα. Δεν πιστεύω, ότι θα με θυμούνται, όμως αυτό δεν με λυπεί. Είναι καλό, που αλλάζουν τα πράγματα. Αγαπώ την παράδοση, θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου ‘’παραδοσιακό’’. Είμαι όμως εναντίον της προσκόλλησης σε μία στιγμή ή εποχή. Είναι καλό, να συνεχίζεις να εξελίσσεσαι. Όταν θα βρίσκομαι στην ηλικία σου (εννοεί τον Μπραντλ), ελπίζω ότι θα είμαι ένας προοδευτικός χαρακτήρας και δεν θα ζω στο παρελθόν».

Ο οδηγός της Ferrari συμπλήρωσε επίσης, ότι δεν θα τολμούσε ούτε καν να ονειρευτεί, ότι θα πετύχαινε τόσο πολλά πράγματα και τόνισε: «Όμως αυτό δεν σταματά. Θέλεις περισσότερα. Από αυτή την άποψη είμαι αρκετά πεινασμένος. Θέλω περισσότερα. Θέλω να γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής με τη Ferrari». Μάλιστα, ο Φέτελ είναι τόσο πεπεισμένος ότι θα το πετύχει αυτό, ώστε απάντησε αρνητικά στο ερώτημα του Μπραντλ, αν θα άλλαζε δύο από τους τίτλους του με τη Red Bull για έναν με τη Ferrari. Όπως εξήγησε, «ίσως να είμαι ένας κακός διαπραγματευτής. Όμως είμαι πεπεισμένος, ότι μπορώ να νικήσω με τη Ferrari. Ετσι δεν χρειάζεται καμία ανταλλαγή».

Ο 31χρονος οδηγός αναφέρθηκε και στο μέλλον του μετά την αποχώρησή του από τη Formula 1. Αρχικά απέρριψε το ενδεχόμενο να περάσει και αυτός στο στρατόπεδο των σχολιαστών της Formula 1, όπως έχουν κάνει πολλοί από τους πρώην συναδέλφους του, ενώ απάντησε ως εξής στο ερώτημα, αν θα εξέταζε το ενδεχόμενο, να γίνει διευθυντής της ομάδας της Ferrari: «Δεν γνωρίζω. Ως οδηγός, όταν είσαι ακόμη ενεργός, το υποτιμάς αυτό ίσως, γιατί δεν βλέπεις, πόση δουλειά γίνεται στα παρασκήνια». Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα προσπαθήσει να βρει κάποιο υποκατάστατο για την έκρηξη αδρεναλίνης, που απολαμβάνει ως οδηγός της Formula 1, αν και γνωρίζει ότι αυτό «θα είναι δύσκολο». 
Στον ελεύθερο χρόνο του χαλαρώνει ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 επισκευάζοντας στο σπίτι του στην Ελβετία την παλιά μοτοσικλέτα του. «Θα ήθελα να είχα περισσότερο χρόνο γι αυτό. Μερικές φορές δυσκολεύομαι, όταν κάνω κάποια επισκευή και πρέπει να αφήσω στην άκρη τα εργαλεία για δύο, τρεις εβδομάδες ή ακόμη και μήνα. Μετά χρειάζεσαι κάθε φορά λίγο χρόνο, για να προσαρμοστείς πάλι. Προχωράω πολύ αργά. Όμως μου προκαλεί μεγάλη χαρά, να επισκευάζω πράγματα», αποκάλυψε ο Φέτελ.

Όταν δεν ασχολείται με κατσαβίδια και επισκευές, τότε προτιμά μία έξοδο στη φύση, είτε περπάτημα στα βουνά είτε την ποδηλασία βουνού. Αντίθετα, δεν είναι καθόλου φίλος των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, όπως ο μεγάλος του αντίπαλος Λιούις Χάμιλτον, που είχε ανεβάσει κάποτε ακόμη και βίντεο μέσα από την τουαλέτα ενός αεροπλάνου. «Δεν θα ποστάριζα ποτέ μία τέτοια φωτογραφία», δηλώνει ο Φέτελ, επιβεβαιώνοντας πόσο διαφορετικός χαρακτήρας είναι από τον Βρετανό.