Λειτουργικά κέρδη 3,9 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο ανακοίνωσε η VW - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Λειτουργικά κέρδη 3,9 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο ανακοίνωσε η VW

Εξαιρετικά χαρακτηρίστηκαν οι αναλυτές τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου VW τη στιγμή που άλλοι κατασκευαστές καταγράφουν πτώση έως και 30% στα λειτουργικά τους κέρδη.
Η κορυφαία γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εμφάνισε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ύψους 3,9 δισ. ευρώ έναντι 4,2 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2018. Τα αποτελέσματα ήταν εν πολλοίς σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις αναλυτών που τοποθετούσαν τα κέρδη EBITDA στα 3,92 δις ευρώ.
Ο όγκος των πωλήσεων αυτοκινήτων μειώθηκε το πρώτο τρίμηνο, ωστόσο αυτό αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Έτσι τα έσοδα ενισχύθηκαν 3,1% στα 60 δις ευρώ. Η VW επιμένει στο στόχο για αύξηση των ετήσιων εσόδων κατά 5%.
Ο διευθύνων σύμβουλος, Χέρμπετ Ντις, έχει υπογραμμίσει επίσης ότι η εταιρεία πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της καθώς έχει μεταξύ άλλων να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο επιβολής δασμών στα αυτοκίνητα από τις ΗΠΑ. Στο παρελθόν είχε υπολογίσει πως στο χειρότερο σενάριο για τους δασμούς, το πλήγμα θα ήταν 2,5 δισ. ευρώ ετησίως ή 13% των εκτιμώμενων κερδών.
Πάντως ο οικονομικός διευθυντής, Φρανκ Βίτερ, εξέφρασε την ελπίδα πως θα εποφευχθεί η επιβολή επιπλέον δασμών, αλλά σημείωσε πως η εταιρεία πρέπει να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα.
«Σίγουρα ελπίζουμε ότι οι εμπορικές διαμάχες θα επιλυθούν, αλλά δεν είναι μυστικό ότι το 100% των Porsche εξάγονται από την Ευρώπη στις ΗΠΑ» είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα ο όμιλος VW έχει αποταμιεύσει και 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την αντιμετώπιση νομικών ζητημάτων.
Οι κερδοφόρες πολυτελείς μάρκες του ομίλου VW που είναι η Audi και η Porsche σημείωσαν πτώση πωλήσεων 3,6% και 12% αντίστοιχα. Ωστόσο η υπερπολυτελής μάρκα Bentley αντιστρέφει τις απώλειες…