Το νέο Audi R8 αγγίζει την τελειότητα - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Το νέο Audi R8 αγγίζει την τελειότητα

Mετά την πρώτη του εμφάνιση, το 2006, το Audi R8 θεωρήθηκε γρήγορα ένα "καθημερινό" αυτοκίνητο και μάλλον μία φθηνότερη εναλλακτική για τα αντίστοιχα, κυρίως ιταλικά, μοντέλα της κατηγορίας. Εν ολίγοις, ένα σπορ αμάξι που μπορεί να οδηγηθεί στην πόλη χωρίς να προκαλεί πανικό.
Δεκατρία χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή του, η γερμανική εταιρεία παρουσιάζει τον διάδοχό του, με μπόλικα χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στις απαρχές του αλλά και μία νέα ματιά πάνω σε αυτό. Ο σχεδιασμός του είναι πιο έντονος και επιθετικός, που επιτρέπει στον οδηγό να αντιλαμβάνεται στο μέγιστο βαθμό τον αγωνιστικό του χαρακτήρα.
Η εντυπωσιακή ενιαία μάσκα Singleframe, οι μυώδεις πλευρικές γραμμές και η οπίσθια αεροτομή από ανθρακονήματα επιβεβαιώνουν εμφατικά όλα τα παραπάνω. Το εσωτερικό του επικεντρώνεται στα ουσιώδη, χωρίς να στερείται κομψότητας και άνεσης. Το ταμπλό οργάνων περιλαμβάνει μία υψηλής ανάλυσης LCD οθόνη 12,3 ιντσών, που ενημερώνει τον οδηγό με συναρπαστικά γραφικά.
Φυσικά, στο Audi R8 πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η μηχανή. Ο V10 ατμοσφαιρικός κινητήρας του παράγει ιπποδύναμη 612 αλόγων και τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 320 χλμ/ώρα. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε μόλις 3,2''.
Όπως και τα περισσότερα supercars του σήμερα, επικεντρώνεται σε μικρότερο μέγεθος, ελαφρύτερο βάρος και ασφαλώς στις υψηλές επιδόσεις. Η τιμή της standard έκδοσης του Audi R8 V10 ξεκινά από τις €123.000.

/esquire.com.gr