Άκου τους Σαολίν: Ο δωδεκάλογος που θα σε κάνει να μην γονατίσεις ποτέ ξανά! - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019

Άκου τους Σαολίν: Ο δωδεκάλογος που θα σε κάνει να μην γονατίσεις ποτέ ξανά!

Η ζωή σε έχει κάνει να γονατίσεις πολλές φορές; Οι καταστάσεις η πίεση της επιβίωσης και πολλά άλλα ρίχνουν την ψυχολογία σου την στιγμή που εσύ νομίζεις ότι έχει να κάνει με τη σωματική κούραση; Οι Σαολίν μοναχοί μαχητές και λόγιοι έχουν έναν δωδεκάλογο που περιλαμβάνει συμβουλές για το πώς μπορεί κάποιος παραμείνει νέος υγιής να έχεις δύναμη και να μη γονατίσεις ποτέ στη ζωή σου!

Μην σκέπτεστε πάρα πολύ. Η σκέψη καταναλώνει ενέργεια. Η πολλή σκέψη μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε γέροι.
Μην μιλάτε πολύ. Οι περισσότεροι άνθρωποι είτε λένε λόγια είτε κάνουν πράξεις. Καλύτερα να κάνετε πράξεις.
Όταν εργάζεστε να δουλεύετε για 40λεπτά και στη συνέχεια να σταματάτε για 10 λεπτά. Το να κοιτάτε κάτι όλη την ώρα μπορεί να αποβεί βλαβερό για τα μάτια σας για τον οργανισμό σας αλλά και για τη γαλήνη σας.
Όταν είστε ευτυχισμένοι ή ενθουσιασμένοι θα πρέπει να καταλαγιάσετε την ευτυχία ή τον ενθουσιασμό σας. Διαφορετικά θα χάσετε τον έλεγχο πράγμα που θα βλάψει την ενέργεια των πνευμόνων σας.
Μην αγωνιάτε πάρα πολύ και μη θυμώνετε υπερβολικά. Τα συναισθήματα αυτά βλάπτουν το συκώτι και τα έντερά σας.
Δεν πρέπει να τρώτε πάρα πολύ. Να σηκώνεστε από το τραπέζι μισοχορτάτοι χωρίς να έχει βαρύνει το στομάχι σας γιατί αυτό μπορεί να βλάψει τη σπλήνα σας. Όταν αισθάνεστε λίγο πεινασμένοι τσιμπήστε απλώς κάτι.
Μην είστε πολυπράγμονες. Κάνοντας πολλά πράγματα ταυτόχρονα δεν θα έχετε σε κανένα επιτυχία.
Όταν πρόκειται να κάνετε κάτι μην βιαστείτε να το κάνετε. Δώστε στον εαυτό σας ένα περιθώριο χρόνου. Θυμηθείτε το ρητό «Πάω αργά γιατί βιάζομαι».
Αν κάνετε συνέχεια μόνο σωματικές ασκήσεις χωρίς να γυμνάζετε παράλληλα και το νου αυτό σας κάνει να χάσετε την ισορροπία σας και να γίνετε νευρικοί και ανυπόμονοι. Γιατί θα έχετε χάσει το Γιν του σώματός σας. Η άσκηση πρέπει να ισορροπεί το Γιν και το Γιανγκ.
Εάν δεν ασκείστε ποτέ και κάνετε απλώς καθιστική ζωή δεν θα αποκτήσετε ποτέ ενέργεια Γιανγκ κι έτσι δεν θα μπορείτε να κάνετε εκείνα που θέλετε.
Το περιβάλλον είναι γεμάτο αρνητικές σκέψεις. Μην αφήνετε τον εαυτό σας να γίνει από απροσεξία καλός αγωγός. Να εστιάζετε πάντα το νου σας στις θετικές όψεις της ζωής και σε πράγματα που σας χαροποιούν.
Βάλτε το παιχνίδι στη ζωή σας. Όχι σαν διασκέδαση αλλά για τη χαρά που προσφέρει. Στο παιχνίδι βρίσκει κανείς τον εαυτό του και δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από αυτή.