Η σπανιότερη και πιο ακριβή συλλογή από ιαπωνικά ουίσκι βγαίνει σε δημοπρασία - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Η σπανιότερη και πιο ακριβή συλλογή από ιαπωνικά ουίσκι βγαίνει σε δημοπρασία

Ο οίκος δημοπρασιών Bonhams διαθέτει προς πώληση την πιο σπάνια και ακριβή συλλογή από ιαπωνικά ουίσκι της ιστορίας. Συγκεκριμένα, στις 16 Αυγούστου, στο Fine & Rare Wine and Whiskey auction στο Χονγκ Κονγκ, 54 φιάλες από τη σειρά Hanyu Ichiro Full Card θα αναζητήσουν νέο κελάρι. Το αποστακτήριο Hanyu, ένα από τα πιο γνωστά της Ιαπωνίας διαχρονικά, ιδρύθηκε από τον Isouji Akuto το 1947 και έχει κλείσει από το 2000, κάτι που καθιστά αρκετά σπάνια τα εναπομείναντα από αυτό μπουκάλια.
Ο εγγονός του Isouji Akuto, Ichiro, αξιοποίησε περίπου 400 βαρέλια από premium ουίσκι δημιουργώντας και εμφιαλώνοντας τη συγκεκριμένη σειρά. Κάθε φιάλη της εν λόγω σειράς αντιστοιχεί και σε ένα φύλλο της τράπουλας, έχοντας το δικό του ξεχωριστό γευστικό προφίλ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν πλέον μόλις 4 τέτοιες εναπομείνασες σειρές σε όλο τον πλανήτη, αλλά καμία ολοκληρωμένη, με τις φιάλες να πωλούνται συνήθως μόνες τους σε δημοπρασίες.
Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους η τιμή της συλλογής αναμένεται να ξεπεράσει τις €685.000, συνδυαστικά με το γεγονός ότι πρόκειται για αυξημένης ζήτησης -ειδικά στην Κίνα, που είναι μία από τις κορυφαίες αγορές- ιαπωνικά ουίσκι.

esquire.com.gr