Πώς να ξεχωρίσεις ένα καλό κρασί από ένα που δεν πίνεται - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Πώς να ξεχωρίσεις ένα καλό κρασί από ένα που δεν πίνεται

Ακόμα κι αν δεν είσαι σομελιέ οφείλεις να γνωρίζεις μερικά πράγματα για το πώς μπορείς να πιείς ένα κρασί της προκοπής, αποφεύγοντας τους «γύψους» -εξάλλου, η ζωή είναι πολύ μικρή για να χαλάς το συκώτι σου με αλκοόλ δευτέρας διαλογής. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

> Μην μπεις στον πειρασμό ν' αγοράσεις κρασί που τιμολογείται κάτω από τα 10 ευρώ γιατί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν αξίζει. Αναλογίσου μόνο το εξής: Αν αφαιρέσεις τον φόρο αλκοόλ και τα κόστη συσκευασίας, διαφήμισης, διανομέα κλπ, μένεις με ένα προϊόν που κοστολογείται μετά βίας γύρω στα 2-3 ευρώ. Αυτό από μόνο του λέει αρκετά πράγματα για την ποιότητα του «εξαιρετικού» προϊόντος που προτίθεσαι να αγοράσεις.

> Την καλύτερη σχέση μεταξύ κόστους και ποιότητας την έχουν κρασιά που κοστολογούνται από 10 έως 30 ευρώ.

> Το «χύμα» είναι λαχείο. Μπορεί να σου «κάτσει» και να είναι απολύτως αξιοπρεπές, μπορεί όμως να είναι χειρότερο κι από το ξύδι που βάζεις στη σαλάτα σου.

> Εμπιστεύσου τα λεγόμενα «τρία Π» -δηλαδή, τον Παραγωγό, την Ποικιλία και την Περιοχή που αναγράφονται πάνω στο μπουκάλι. Στην περίπτωση που τα στοιχειά αυτά δεν αναγράφονται πάνω στο μπουκάλι, το κρίμα στο λαιμό σου.

> Στα πολύ καλά εστιατόρια, μη διστάσεις να επιλέξεις το κρασί του καταστήματος και αυτό γιατί είναι μάλλον απίθανο ο ιδιοκτήτης να θέλει να χαλάσει το (εξαιρετικό) όνομα που έχει στην πιάτσα σερβίροντας «φόλα».

www,askmen.gr