Στην Ιαπωνία νοικιάζουν αυτοκίνητα, αλλά όχι για να τα οδηγήσουν - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Στην Ιαπωνία νοικιάζουν αυτοκίνητα, αλλά όχι για να τα οδηγήσουν

Ηταν ένα μυστήριο. Πώς γίνεται να νοικιάζονται αυτοκίνητα και όταν τα επέστρεφαν οι πελάτες μετά βίας να είχαν «γράψει» ένα χιλιόμετρο στο κοντέρ; Κι όμως, στην Ιαπωνία γίνεται και αυτό.
Οταν κάποιος νοικιάζει αυτοκίνητο προφανώς θέλει να το χρησιμοποιήσει για τη μετακίνησή του. Στον υπόλοιπο κόσμο αυτά. Γιατί στην Ιαπωνία, το όχημα γίνεται απλά ένα δεύτερο… σπίτι ή γραφείο. Κι όμως, ένας στους 8 που νοικιάζουν αυτοκίνητο σε αυτή τη χώρα το χρησιμοποιούν για να πάρουν έναν υπνάκο, να δουλέψουν, ή να φάνε, σύμφωνα με έρευνα που έγινε.

Πώς λύθηκε το… μυστήριο στην Ιαπωνία

Αυτή η ασυνήθιστη «μόδα» αποκαλύφθηκε όταν η εταιρεία ενοικίασης Orix Auto διαπίστωσε ότι πολλοί από τους πελάτες της δεν οδηγούσαν τα αυτοκίνητα που νοίκιαζαν. Αλλες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ιαπωνία παρατήρησαν κάτι αντίστοιχο σε ό,τι αφορά τα χιλιόμετρα που (δεν) κάλυπταν τα οχήματά τους. Ετσι, άρχισαν την έρευνα για να διαπιστώσουν τι γίνεται.

Τι κάνουν στα αυτοκίνητα οι Ιάπωνες

Η Times24, που έχει πάνω από 1,2 εκατ. εγγεγραμμένους χρήστες ανακάλυψε ότι κάποιοι πελάτες κοιμούνταν, δούλευαν ή χρησιμοποιούσαν τα νοικιασμένα αυτοκίνητα ακόμη και ως αποθηκευτικό χώρο! «Νοίκιασα ένα αυτοκίνητο για να φάω ένα συσκευασμένο γεύμα που είχα αγοράσει, επειδή δεν μπορούσα να βρω άλλο μέρος για το μεσημεριανό μου», δήλωσε ένας 30χρονος στην εφημερίδα Asahi της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ευκολία με την οποία νοικιάζονται τα αυτοκίνητα online, όπως και ότι κοστίζουν 2,95 λίρες τη μισή ώρα, μπορεί να εξηγήσει αυτή τη «μόδα».
Εκτός από τον ύπνο, άλλοι νοικιάζουν αυτοκίνητα για να μιλήσουν στο τηλέφωνο με φίλους και συγγενείς ή ακόμη και με πελάτες. Επίσης, κάποιοι βρίσκουν ένα «καταφύγιο ηρεμίας» με αυτό τον τρόπο, είτε για να παρακολουθήσουν τηλεόρασή, είτε για να εξασκηθούν στο τραγούδι και σε κάποια ξένη γλώσσα που μαθαίνουν!

Πηγή: iefimerida.gr