Κάνε την ζωή σου πιο ποιοτική - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Κάνε την ζωή σου πιο ποιοτική

Υπάρχουν κάποια πράγματα στη ζωή, που ενώ τα θεωρούμε δεδομένα, δεν τα κάνουμε. Ασχολούμαστε με όσα πραγματικά δεν έχουν καμία σημασία και ξεχνάμε τα σοβαρά. Γεμίζουμε με θλίψη χωρίς λόγο, παραμελούμε ανθρώπους που αξίζουν την προσοχή μας και κυρίως παύουμε να ασχολούμαστε με αυτά που πραγματικά έχουμε ανάγκη.
Όσο μεγαλώνουμε, τόσο καταλαβαίνουμε την αξία των “αληθινών” ανθρώπων γύρω μας. Των συγγενών που στ’ αλήθεια νοιάζονται για εμάς (και όχι των ψευτοσυγγενών), των πραγματικών μας φίλων (μεγάλη κουβέντα) και κυρίως την αξία εκείνου του ανθρώπου που με μόνο μια λέξη μπορεί να τα αλλάξει όλα.
Μεγαλώνεις. Τόσο απλό, τόσο ξεκάθαρο. Αυτός είναι ο λόγος που γίνεσαι πιο επιλεκτικός. Όχι “σνομπ”. Απλά πιο εκλεκτικός. Φταις εσύ, φταίνε οι άλλοι; Μπορεί και κανένας. Η ζωή κυλά τόσο γρήγορα που δεν το παίρνεις χαμπάρι.
Άφησε για λίγο το κινητό στην άκρη όταν βγαίνεις έξω. Μπορεί να μην έχεις μετά να θαυμάζεις την τέλεια φωτογραφία που έβαλες στο Facebook και να μην μετράς likes, θα έχεις όμως να θυμάσαι την ωραία κουβέντα που έκανες με τους φίλους σου.
Βγάλε από τη ζωή σου όσους σε “χαλάνε”, ζήτα αύξηση (κι αν δεν την πάρεις, ψάξε για καλύτερη δουλειά ή ξεκίνα κάτι δικό σου), κάνε ένα ακριβό δώρο στον εαυτό σου, κλείσε εισιτήρια για ένα μακρινό ταξίδι…
Μην κρατάς κακία σε κανέναν. Προχώρα τη ζωή σου ένα βήμα παραπέρα και συνέχισε να παίρνεις εμπειρίες. Καλές ή άσχημες, δεν παύουν να είναι εμπειρίες.
Μην περιμένεις το θαύμα. Τίποτα δεν έρχεται μόνο του. Κάνε το πλάνο σου για ακόμα έναν χειμώνα και φρόντισε να αναπληρώσεις τον χαμένο χρόνο με δημιουργία.
Κι αν κάτι πάει στραβά, φώναξε, ρίξε μπινελίκια, πιες λίγο αλκοόλ παραπάνω. Θα κλάψεις πολύ αλλά θα γελάσεις ακόμα περισσότερο…
Προχώρα μπροστά. Κάνε την ζωή σου πιο ποιοτική. Στην τελική αυτό που μετράει είναι αυτές οι λίγες καλές στιγμές…

/menexclusive.com