Οκτώ λόγοι για να κάνετε σεξ όσο πιο συχνά μπορείτε - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Οκτώ λόγοι για να κάνετε σεξ όσο πιο συχνά μπορείτε

Βρετανική έρευνα που διήρκεσε δέκα χρόνια έδειξε ότι, ο τακτικός οργασμός ωφελεί την ανθρώπινη υγεία. Με λίγα λόγια, όσο πιο πολύ σεξ κάνει κανείς, τόσο πιο υγιής είναι.
Οπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα »Bild», έρευνα του βρετανικού Πανεπιστημίου του Μπρίστολ που διεξήχθη σε δείγμα χιλίων ατόμων, έδειξε ότι, το σεξ κάνει καλό όχι μόνο στο σώμα αλλά και στο μυαλό.

Τα οκτώ οφέλη για την υγεία από τον τακτικό οργασμό:
1. Περισσότερο σεξ, λιγότερο στρες: Το πάθος στο κρεβάτι είναι μια εξαιρετική διέξοδος για το άγχος.
2. Ενδυνάμωση των μυών: Το τακτικό σεξ είναι ευεργετικό για την ενδυνάμωση των μυών καθώς η ορμόνη τεστοστερόνη που εκλύεται κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης, παίζει σημαντικό ρόλο στο «κτίσιμο» ενός γεροδεμένου σώματος.
3. Το σεξ μας κάνει να θέλουμε κι άλλο σεξ: Η παρατεταμένη αποχή από το σεξ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη λίμπιντο, την επιθυμία δηλαδή για ερωτικά παιχνίδια.
4. Μειωμένη ευαισθησία σε λοιμώξεις: Όσοι έχουν τακτικό οργασμό, θωρακίζουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Ανταλλάσσοντας φιλιά με τον /την σύντροφο κατά την διάρκεια του σεξ, το κοινό κρυολόγημα είναι λιγότερο πιθανό. Γι΄αυτό θα πρέπει να κάνουμε συχνά σεξ.
5. Προστατεύει από την παχυσαρκία: Ακόμα κι αν κανείς καίει λιγότερες θερμίδες κατά την διάρκεια του σεξ απ΄ότι όταν κάνει σπορ, αρκεί για να θωρακίσει το σώμα του από την παχυσαρκία. Ο οργανισμός όλων όσοι κάνουν σεξ αραιά και που, παράγει λιγότερη τεστοστερόνη, κατά συνέπεια καταναλώνει λιγότερη ενέργεια αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο παχυσαρκίας.
6. Κάνει καλό στην καρδιά: Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι, μία υγιής σεξουαλική ζωή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.
7. Ακονίζει το μυαλό και στα δύο φύλα: Η δραστηριότητα του εγκεφάλου είναι σε πλήρη εγρήγορση στη διάρκεια του σεξ. Η ενέργεια που παράγεται διεγείρει τμήματα του εγκεφάλου, όπως η υπόφυση. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος τροφοδοτείται με οξυγόνο.

8. Είναι μία πραγματική πηγή νεότητας:
 Μελέτη του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου στη Σκωτία έδειξε πως, όσοι κάνουν τακτικά σεξ, δείχνουν έως και επτά χρόνια νεότεροι. Όσοι μάλιστα κάνουν σεξ τρεις φορές την εβδομάδα, δείχνουν πολλές φορές ακόμη και δέκα χρόνια νεότεροι. Όσοι ικανοποιούνται ερωτικά, έχουν λιγότερο στρες. Επιπλέον, το σεξ παίζει σημαντικό ρόλο στα οιστρογόνα των γυναικών. Μπορεί να καθυστερήσει την εμμηνόπαυση επιβραδύνοντας τη γήρανση των κυττάρων.
http://www.protothema.gr/