Νέο Ford Kuga. Νέο design, νέα τεχνολογία - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Νέο Ford Kuga. Νέο design, νέα τεχνολογία

Η Ford έχει ξεκινήσει την αναδιάρθρωση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων της και το νέο Kuga είναι η απάντηση σε ένα πρόβλημα που έχει αναγνωριστεί και πρέπει να λυθεί.
Δήλωσε ο managing director για την εξέλιξη προϊόντων, Jorg Beyer. Το νέο Kuga είναι το μοντέλο στο οποίο η Ford στηρίζεται για την αύξηση των πωλήσεων της στην Ευρώπη αλλά και για την αλλαγή των αναλογιών. Ένα μοντέλο που μπορεί να μην δείχνει δραστικά διαφορετικό από αυτό που αντικαθιστά, αλλά μία ματιά στις λεπτομέρειες, φανερώνει την ευρύτερη ενσωμάτωση της σχεδιαστικής ταυτότητας, όπως αυτή διαμορφώθηκε με τα τελευταία Fiesta και Focus. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο εσωτερικό, όπου προσφέρει μία απλότητα και μία οικειότητα παρά την τεχνολογία με την οποία εξοπλίζεται το νέο Kuga.
Μηχανικά, το Kuga βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί και το νέο Focus (C2) και ενώ είναι συνολικά μεγαλύτερο από το απερχόμενο μοντέλο, είναι ταυτόχρονα και ελαφρύτερο έως και κατά 90 κιλά! Σύμφωνα με τη Ford δε, η αρχιτεκτονική αυτή είναι 10% πιο άκαμπτη από την προηγούμενη ενώ οι αυξημένες διαστάσεις (συμπεριλαμβανομένου του μεταξονίου) προσφέρουν στα δυναμικά χαρακτηριστικά, την ευστάθεια και την ευρυχωρία. Όσον αφορά στο τελευταίο ειδικότερα, η αμερικανική εταιρία ισχυρίζεται ότι προσφέρει τον μεγαλύτερο χώρο για τους πίσω επιβάτες στην κατηγορία, αλλά και ότι οι εμπρός επιβάτες θα ταξιδεύουν πιο άνετα σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν. Η μοναδική διάσταση που είναι μικρότερη στο νέο Kuga, είναι αυτή του ύψους και ακόμα κι έτσι, η Ford κατάφερε να προσφέρει περισσότερο χώρο για τα κεφάλια τόσο των εμπρός, όσο και των πίσω επιβατών. Έξυπνο “packaging”!Σημαντικές αλλαγές υπάρχουν και κάτω από το καπό, εκεί όπου ναι μεν θα συνεχίσουν να προσφέρονται οι “συμβατικοί” κινητήρες βενζίνης (1.5 λίτρων με 120 ή 150 ίππους) και πετρελαίου (1.5 και 2.0 λίτρων, με τον τελευταίο να είναι διαθέσιμος και ως “mild-hybrid), αλλά τα αστέρια της Ford είναι οι δύο υβριδικές εκδόσεις: μία plug-in υβριδική που συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 2.5 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα και μία μπαταρία 10.3 kWh προσφέροντας ισχύ της τάξης των 225 ίππων, ηλεκτρική αυτονομία 55 χιλιομέτρων και εκπομπές ρύπων 29 γραμμαρίων ανά χιλιόμετρο και μία που η Ford ονομάζει “αυτο-φορτιζόμενη” και συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 2.5 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα και μία μικρότερη, αυτή τη φορά, μπαταρία για να προσφέρει μέση κατανάλωση της τάξης των 5.6 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές CO2 που δεν ξεπερνούν τα 130 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

https://enkinisi.gr