Η Ford δοκιμάζει τεχνολογία που θα καθοδηγεί τους οδηγούς σε πάρκινγκ - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Η Ford δοκιμάζει τεχνολογία που θα καθοδηγεί τους οδηγούς σε πάρκινγκ

Σε πόλεις όπως το Λονδίνο και η Φρανκφούρτη, υπολογίζεται ότι ο μέσος οδηγός αναλώνει περίπου 67 ώρες τον χρόνο στην προσπάθεια αναζήτησης ελεύθερου χώρου για να παρκάρει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δαπανά περίπου 1.250 ευρώ επιπλέον για καύσιμα, ενώ επιβαρύνει την κίνηση των πόλεων κατά 30%.
Όμως, το πρόβλημα είναι πιθανό να μην οφείλεται στην έλλειψη χώρων στάθμευσης, αφού σύμφωνα με στοιχεία, στη Μ. Βρετανία, σε ορισμένα δημοτικά πάρκινγκ το ποσοστό πληρότητας είναι μόλις 50%.
Αυτό οδήγησε τη Ford σε συνεργασία με τη Vodafone να δοκιμάζουν τώρα μία νέα τεχνολογία συνδεμένου οχήματος που θα διευκολύνει την ανεύρεση χώρων στάθμευσης στα αστικά κέντρα. Η τεχνολογία Parking Space Guidance εμφανίζει στους οδηγούς τον αριθμό των θέσεων στάθμευσης σε γειτονικά πάρκινγκ και τον τρόπο μετάβασης σε αυτές.
Η τεχνολογία Parking Space Guidance, η οποία ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο σύμφωνα με τα δεδομένα που λαμβάνονται από τα πάρκινγκ αυτοκινήτων, δοκιμάζεται από τη Ford και τη Vodafone στη Γερμανία, με πρόγραμμα που έχει εγκριθεί και αγγίζει τα 15 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με τα δεδομένα που στέλνονται μέσω της κινητής τηλεφωνία, τα οχήματα δοκιμών διασχίζουν την πόλη, λαμβάνουν πληροφορίες για την κατάσταση των δρόμων και τα πάρκινγκ αυτοκινήτων από ένα κεντρικό υπολογιστή, σύμφωνα με το γεωγραφικό στίγμα τους, σε συνδυασμό με πληροφορίες από ψηφιακά οδικά σήματα που βρίσκονται στην περιοχή.