Η Jaguar ετοιμάζει μεγαλύτερο SUV - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Η Jaguar ετοιμάζει μεγαλύτερο SUV

Η F-Pace έχει εξελιχθεί σε φλέβα χρυσού για την Jaguar καθώς την περσινή χρονιά οι πωλήσεις της έφθασαν τις 23.520 μονάδες στην Ευρώπη και τις 14.752 στις ΗΠΑ. Το γεγονός πως αυτά τα νούμερα ξεπερνούν κατά πολύ τα αντίστοιχα των XE και XF φαίνεται πως ώθησε την Jaguar στην απόφαση της διεύρυνσης της γκάμας των SUV/crossover.
Έτσι λοιπόν σε πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσε ειδικά για τα μέλη του θεσμού του Αυτοκινήτου της Χρονιάς παρουσίασε τα νέα μοντέλα του 2020 αλλά και μελλοντικά project μεταξύ των οποίων οι νέες ΧΕ και F-Type καθώς και η ηλεκτρική XJ. Μεταξύ όμως των νέων μοντέλων φαίνεται πως ήταν και η J-Pace, το μεγάλο SUV που θα μπει στην κορυφή της γκάμας των SUV της Jaguar.
Η J-Pace αναμένεται πως θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MLA και θα είναι άμεσος ανταγωνιστής των BMW X7 και Mercedes GLS. Σύμφωνα με τις γνωστές έως τώρα πληροφορίες η πλατφόρμα MLA θα έχει δυνατότητα υποστήριξης υβριδικών και plug-in υβριδικών αλλά και πλήρως ηλεκτρικών μονάδων αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς για να ξέρουμε ποιες από αυτές θα φθάσουν στην παραγωγή.
Πάντως εκτός από την μεγάλη J-Pace η εταιρία φαίνεται πως σχεδιάζει και την επέκταση προς τα κάτω αφού οι φήμες αναφέρουν και τις πιθανότητες για μικρά crossover μοντέλα με το όνομα Α-Pace ή B-Pace. Πάντως αυτό το project δείχνει να βρίσκεται ακόμα και αρκετά πρώιμο στάδιο και να μην έχει πάρει ακόμα το πράσινο φως για την υλοποίησή του.

www.protothema.gr