Ενα μπουκάλι ουίσκι Macallan πουλήθηκε σε δημοπρασία για 843.000 δολάρια - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Ενα μπουκάλι ουίσκι Macallan πουλήθηκε σε δημοπρασία για 843.000 δολάρια

Πρόκειται για ουίσκι που εμφιαλώθηκε το 1986 από τον σκωτσέζικο οίκο The Macallan μετά την παλαίωσή του σε δρύινο βαρέλι επί 60 χρόνια. Μια φιάλη με σκωτσέζικο ουίσκι millésime του 1926 πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's στη Νέα Υόρκη αντί 843.200 δολαρίων, τιμή υψηλότερη όλων των ρεκόρ που έχουν καταγραφεί για το κρασί η οποία όμως δεν ξεπερνά αυτήν στην οποία που πωλήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου μια φιάλη ουίσκι, δηλαδή 1,12 εκατομμύριο δολάρια. Ο οίκος The Macallan ιδρύθηκε το 1924. 
Το αποστακτήριό του που βρίσκεται στο Κρεγκλάχι της βόρειας Σκωτίας έχει παράξει μόλις 40 φιάλες The Macallan millésime του 1926 με 60 χρόνια ωρίμανσης.
Ανάμεσα σε αυτά, 12 έχουν ετικέτα που επιμελήθηκε ο Πίτερ Μπλέικ, ο οποίος συγκεκριμένα έκανε το εξώφυλλο του άλμπουμ "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" (1967) των Beatles. Μια από τις 12 αυτές φιάλες πωλήθηκε στη δημοπρασία του Σόθμπις.
Πριν από τη δημοπρασία, τρεις φιάλες The Macallan του 1926 είχαν πωληθεί σε δημοπρασία τους τελευταίους έξι μήνες αντί ενός και πλέον εκατομμυρίου δολαρίων η καθεμιά.
Στα μέσα Μαΐου, στο Χονγκ Κονγκ, μια φιάλη με την ετικέτα του Πίτερ Μπλέικ πωλήθηκε αντί 1,01 εκατομμυρίου δολαρίων.
Την ίδια μέρα, μια φιάλη της οποίας την ετικέτα σχεδίασε ο ιταλός καλλιτέχνης Βαλέριο Αντάμι πουλήθηκε αντί 1,1 εκατομμυρίου δολαρίων.
Στις αρχές Οκτωβρίου, μια άλλη φιάλη με ετικέτα "Valerio Adami" κατέρριψε ένα νέο ρεκόρ στα 1,12 εκατομμύριο δολάρια σε δημοπρασία στο Εδιμβούργο του οίκου Bonhams.
Οι δημοπρασίες επωφελούνται σήμερα από την αυξανόμενη δημοτικότητα του ουίσκι, το οποίο πλέον καταναλώνεται παγκοσμίως και είναι όλο και πιο περιζήτητο στην Ασία.

Πληροφορίες: ΑΠΕ/ΜΠΕ