Σε δημοπρασία το Rolex του Marlon Brando από το "Αποκάλυψη Τώρα" - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Σε δημοπρασία το Rolex του Marlon Brando από το "Αποκάλυψη Τώρα"

Ο οίκος δημοπρασιών Phillips ανακοίνωσε ότι τον Δεκέμβριο του 2019 θα δημοπρατήσει το Rolex GMT-Master που είχε στην κατοχή του ο Marlon Brando την εποχή που βρισκόταν στο σετ για τα γυρίσματα της θρυλικής ταινίας "Αποκάλυψη Τώρα". Το σπουδαίο νέο, σε αυτή την ιστορία, είναι το γεγονός ότι μιλάμε για κάτι που δεν είχε γίνει γνωστό μέχρι πρότινος.
Η ιστορία του αρχίζει το 1976 τότε που λάμβαναν χώρα τα γυρίσματα της θρυλικής ταινίας του Francis Ford Coppola. Ο Brando υποδύθηκε τον παράφρονα συνταγματάρχη των Ειδικών Δυνάμεων, Walter E. Kurtz που στο χέρι του φορούσε το Rolex GMT-Master ref. 1675. Το πρώτο πράγμα που χάθηκε ήταν η στεφάνη - μπορεί να έγινε κατά λάθος σε κάποια από τις σκηνές, ίσως όμως να το αφαίρεσε ο ίδιος, όταν ο Coppola του είπε ότι η αισθητική του ρολογιού δεν ήταν ταιριαστή ούτε στον ηθοποιό, ούτε στην ατμόσφαιρα της ταινίας. Ο Brando βέβαια το πήγε ακόμη παραπέρα: Άλλαξε το λουράκι και το αντικατέστησε με ένα απλό μαύρο, ενώ, παράλληλα, έβαλε την υπογραφή του στην οπίσθια κάσα: "M. Brando".
Η ταινία κυκλοφόρησε το 1979 και συνάντησε την επιτυχία που όλοι γνωρίζουμε - θεωρείται πλέον ένα από τα διασημότερα έργα για το Βιετνάμ, κάτι που εκτίναξε ακόμη περισσότερο την αξία του ρολογιού. 
Το ρολόι του Brando, μάλιστα, πέρασε από περιπέτειες. Βρισκόταν στην κατοχή του ηθοποιού μέχρι το 1995, όταν το χάρισε στην κόρη του Petra ως δώρο αποφοίτησης. Το 2003, η ίδια το δώρισε στον άντρα της, Fischer. Αυτός το είχε για χρόνια χωρίς να γνωρίζει την αξία του. Όταν έμαθε την ιστορία του Daytona του Newman -που έφτασε να πωληθεί για 15 εκ. δολάρια σε αντίστοιχη δημοπρασία- κατάλαβε ότι κάτι πρέπει να κάνει κι ο ίδιος με το Rolex του Brando. Έτσι, λοιπόν, αυτό το θρυλικό ρολόι κατέληξε στον οίκο Phillips.
Η τιμή εκκίνησης, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, θα έχει έξι ψηφία ενώ όπως έχει γίνει γνωστό μέρος των κερδών θα δωριθεί σε κέντρο κακοποιημένων παιδιών.

esquire.com.gr