Ποιο είναι το καλύτερο κρασί στον κόσμο; - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Ποιο είναι το καλύτερο κρασί στον κόσμο;

Ποιο είναι το καλύτερο κρασί στον κόσμο; Κάθε οινοποιός θα ήθελε να το παράγει. Κάθε λάτρης του κρασιού θα ήθελε να το πιει και να συγκεντρώσει μερικά μπουκάλια στο κελάρι. Κάθε συγγραφέας κρασιού θα ήθελε να το δοκιμάσει και να σας πει να το αγοράσετε.
Η Vivino, η δημοφιλής εφαρμογή κρασιού με 35 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, λέει ότι το καλύτερο κρασί στον κόσμο είναι το Scarecrow Cabernet Sauvignon 2015 από τη Νάπα. Αυτό βασίζεται σε στατιστικά δεδομένα 40 εκατομμυρίων reviews και των 120 εκατομμυρίων βαθμολογιών που δημοσιεύθηκαν online πέρυσι.

Δεν έχετε ακούσει ποτέ για αυτό το κρασί που έχει το όνομα ενός σκιάχτρου; Μια γρήγορη αναζήτηση στο Internet βρίσκει το Scarecrow Cabernet Sauvignon 2015 που κοστίζει 450 δολάριαστο Total Wine & More στο Las Vegas ή 950 δολάρια στο the Burlington, Mass.

Άλλα κορυφαία ερυθρά κρασιά στα Vivino Wine Awards 2019, περιλάμβαναν δύο από το Domaine de la Romanée-Conti, τον πιο αποκλειστικό παραγωγό της Βουργουνδίας. Το DRC La Tache 2000, το νούμερο 2 κρασί, κοστίζει 4.810 δολάρια το μπουκάλι στο Wine-searcher.com, ενώ το DRC 2011 Grands Echezeaux Grand Cru, το κρασί της τέταρτης θέσης, κοστίζει κατά μέσο όρο περίπου 2.100 δολάρια. Άλλα κορυφαία κρασιά περιλαμβάνουν λαμπερά ονόματα όπως το Petrus και το Kistler.
Το Vivino και παρόμοιες εφαρμογές δημιουργούν μια δυναμική στα κοινωνικά μέσα. Γίνονται κράχτες για τα μέλη και τα παρακινούν να παρουσιάσουν τα σπάνια και ακριβά κρασιά που πίνουν. Πρόκειται για κρασιά που είναι κορυφαία και τα μέλη περηφανεύονται που διαθέτουν τέτοια κρασιά στα κελάρια τους (για παράδειγμα το La Tache 2000) ή για κρασιά που αγοράζονται μέσω αποκλειστικής λίστας συνδρομητών.

Εάν 35 εκατομμύρια συνδρομητές έχουν υποβάλει 120 εκατομμύρια σχόλια, αυτό αντιστοιχεί μόνο σε τρεις με τέσσερις κριτικές ανά μέλος κατά τη διάρκεια του έτους. Αυτό σημαίνει ότι ένα πολύ μικρότερο ποσοστό μανιωδών wine lovers δημοσιεύει την πλειοψηφία των αξιολογήσεων.

Τα βραβεία κρασιού Vivino θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολύ επιφυλακτικότητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παρέχουν πληροφορίες για το πώς αγοράζουμε και απολαμβάνουμε το κρασί. Πριν από μερικές εβδομάδες, η ετήσια έρευνα εστιατορίων του περιοδικού Wine & Spirits έδειχνε ότι ακριβά κρασιά, ειδικά τα Napa Valley cabernet sauvignon, ανεβαίνουν καθώς οι περισσότεροι καταναλωτές απαιτούν αξία. Το αποτέλεσμα ήταν η «μεσαία πτώση» της αγοράς. Τα αποτελέσματα του Vivino είναι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας. Το κρασί παραμένει ως ως στοιχείο πολυτέλειας και σύμβολο status.

Τα βραβεία Vivino Wine Awards, περιλαμβάνουν τις «κορυφαίες 10» λίστες για διάφορες κατηγορίες, όπως αργεντινό malbec. Σε αυτή τη λίστα κυριαρχούσαν δύο γνωστά οινοποιεία, το Vina Cobos και το Catena Zapata, με, φυσικά τα κορυφαία κρασιά που εκπροσωπούνταν. Κοιτάζοντας μια άλλη από τις αγαπημένες μου κατηγορίες, το Oregon pinot noir, θα ήταν εύκολο να υποθέσουμε ότι οι χρήστες του Vivino σπάνια επιλέγουν pinot noir από άλλες εταιρίες πέρα ​​από την Antica Terra, την Beaux Freres ή το Domaine Serene. Ακόμη και στις λίστες για περιοχές που είναι γνωστές για οικονομικά κρασιά, όπως το Alentejo της Πορτογαλίας, πρωταγωνιστούν σπάνια μπουκάλια, που έγιναν πιο σπάνια και δαπανηρά με το να παλαιώνουν για χρόνια στο κελάρι κάποιου.
Φυσικά, τα καλύτερα κρασιά του κόσμου είναι ακριβά. Απαιτούν σχολαστική φροντίδα στον αμπελώνα και στο οινοποιείο. Συχνά προέρχονται από μικρούς ιστορικούς αμπελώνες που φέρουν κύρος με το όνομά τους στην ετικέτα. Και συχνά παράγονται σε περιορισμένες ποσότητες. Η μικρή προσφορά και η υψηλή ζήτηση οδηγούν τις τιμές, και φουσκώνουν το πρεστίζ των οινοποιών και των συλλεκτών.

Οι άνθρωποι του Vivino θα έκαναν ένα καλό στους οινόφιλους αν συμπεριλάμβαναν μια λίστα με τα καλύτερα κρασιά κάτω από $25 ή $30. Ποιες χώρες και περιφέρειες παράγουν τα πιο οικονομικά κρασιά και που διαφαίνεται περισσότερη επιτυχία με την πάροδο του χρόνου; Αυτό θα μπορούσε να διευρύνει την έκκληση του Vivino σε ένα ευρύτερο κοινό. Σίγουρα δεν θα αποξενώσει τους συλλέκτες, οι οποίοι συχνά αναζητούν φθηνά κρασιά και επενδύοουν στην τιμή τους. Απλά δεν χρειάζεται να καυχιούνται γι’ αυτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: www.krasiagr.com