Η BMW «πατάει γκάζι» στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Η BMW «πατάει γκάζι» στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της

Επιταχύνει σημαντικά τον ρυθμό ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης η BMW, καθώς το πλάνο της για τα 25 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα που είχαν αρχικά ανακοινωθεί ότι θα κυκλοφορήσουν μέχρι το 2025 θα βρίσκονται στους δρόμους από το 2023. Δηλαδή, δύο χρόνια νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό. Πάνω από τα μισά μοντέλα θα είναι πλήρως ηλεκτρικά, ενώ θα βασίζονται σε ευέλικτες αρχιτεκτονικές οχημάτων για πλήρως ηλεκτρικά, plug-in υβριδικά και συμβατικά μοντέλα με κινητήρα καύσης.
Μέχρι το 2021, οι παραδόσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων υπολογίζεται να διπλασιαστούν συγκριτικά με το 2019, με το γκρουπ της BMW να προβλέπει μία απότομη καμπύλη ανάπτυξης μέχρι το 2025, με πρόβλεψη όγκου πωλήσεων ηλεκτροκίνητων οχημάτων, κατά μέσο όρο, πάνω από 30% τον χρόνο.
Σημειώνεται, ότι στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, η BMW είναι ήδη κορυφαίος πάροχος ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Μέχρι τα τέλη του 2019, η εταιρεία προγραμματίζει να έχει πάνω από μισό εκατομμύρια πλήρως ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά οχήματα στον δρόμο. Μέσα σε μία διετία θα προσφέρει πέντε πλήρως ηλεκτρικά οχήματα παραγωγής. Πέραν του BMW i3, για το οποίο η ζήτηση αυξήθηκε πάνω από 20% το πρώτο εξάμηνο του 2019, η παραγωγή του πλήρως ηλεκτρικού MINI θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Οξφόρδης τον Νοέμβριο. Κατά την παρουσίαση του μοντέλου τον Ιούλιο περισσότεροι από 40.000 πελάτες εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του.