Γιατί ένας gentleman δεν πρέπει να φοβάται να κάνει λάθη - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Γιατί ένας gentleman δεν πρέπει να φοβάται να κάνει λάθη

Αν βγεις έξω και ρωτήσεις έναν επιτυχημένο άντρα πώς τα κατάφερε και έφτασε τόσο ψηλά, εκείνος με τη σειρά του θα σου απαντήσει “κάνοντας δύο βήματα μπροστά και ένα πίσω”.
Τα λάθη δεν είναι σημάδια ανικανότητας

Είναι πανεύκολο να κριτικάρουμε τον εαυτό μας. ‘Οταν αποτυγχάνουμε σε έναν στόχο μας αμέσως το θεωρούμε κάτι πολύ δύσκολο, παραιτούμαστε και πιέζουμε τον εαυτό μας. Ξαναπροσπάθησε και μην αφήνεις τα λάθη να σου μειώσουν την αυτοπεποίθηση.
Τα λάθη σού προσφέρουν τις καλύτερες συμβουλές
“Αυτό να μην το ξανακάνεις”. Αυτή είναι η χειρότερη συμβουλή που μπορεί να σου δώσει κάποιος, κόβοντάς σου τα φτερά στο να προσπαθήσεις να ολοκληρώσεις μία επιθυμία που μπορεί να σε ωφελήσει. Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο, αλλά βλέποντας τα λάθη σου είναι μία ευκαιρία να μάθεις και να αναπτύξεις τις ικανότητές σου προς το καλύτερο.

Τα λάθη δίνουν “ενέργεια” στις φιλοδοξίες σου

Αν το μονοπάτι προς την επιτυχία ήταν στρωμένο με ροδοπέταλα, τότε που θα έβρισκες το κίνητρό σου; Τα λάθη κάνουν τα πράγματα πιο συναρπαστικά και βέβαια σε φέρνουν στη θέση εκείνη που θα πρέπει να αποδείξεις τι είσαι ικανός να κάνεις.

Τα λάθη σού επιτρέπουν να κάνεις “restart” και να επαναπροσδιορίσεις τις προοπτικές σου

Το να προσπαθείς δεν σημαίνει ότι κάνεις το ίδιο πράγμα σε διαφορετική στιγμή. Τα λάθη σε βάζουν στην διαδικασία να προσπαθείς ξανά και ξανά, βάζοντας τον εαυτό σου σε διαδικασία να σκεφτεί τι δεν έκανε σωστά, ενώ το μυαλό λειτουργεί με χίλιες στροφές, κάνοντας focus στο μέλλον και στον τρόπο πώς μπορεί να έρθει η επιτυχία.

Τα λάθη εμπνέουν τους γύρω σου

Δεν είναι παράλογο να πούμε ότι η επιτυχία ενός άντρα είναι το κίνητρο και η έμπνευση για έναν άλλον. Παρ’ ολ’ αυτά, καλό είναι να γνωρίζουμε τι λάθη έκανε ο “Mr. Success”, προκειμένου να μην κάνουμε τα ίδια και φυσικά με ποιον τρόπο επανήρθε στην επιφάνεια.

Τα λάθη βελτιώνουν τις σχέσεις σου

Σίγουρα έχεις ακούσει το “Όλοι κάνουμε λάθη”. Είναι μία ατάκα που υπάρχει μέσα στη ζωή μας εδώ και χιλιετίες. Το να κάνεις λάθη δεν θα πρέπει να σε κάνουν να νιώθεις περισσότερο εμπαθής από τους άλλους που κάνουν τα ίδια. Ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι στους ανθρώπους που κάνουν λάθη είναι ζωτικός.

“Συγχώρεσε και ξέχασε”. Αυτό είναι το moto που πρέπει να ακολουθήσεις.


https://menexclusive.com