Γιατί το ουίσκι είναι το πιο υγιεινό ποτό που μπορείς να πιεις - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Γιατί το ουίσκι είναι το πιο υγιεινό ποτό που μπορείς να πιεις

Γιατί το ουίσκι είναι το πιο υγιεινό ποτό που μπορείς να πιεις, όσον αφορά την αντιμετώπιση των βακτηρίων. Σε περίπτωση που δεν το γνώριζες, ο πάγος που περιέχει το ποτό σου φιλοξενεί ουκ ολίγους μικροοργανισμούς. Τους οποίους μόνο το ουίσκι μπορεί να σκοτώσει. Ούτε η βότκα, ούτε κανένα άλλο ποτό. Μόνο το ουίσκι.
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό journal Springer εξέτασε προσεκτικά τους τύπους βακτηρίων που αναπτύσσονται και επιβιώνουν στον πάγο. Τα κακά νέα είναι πως εντοπίστηκαν 31 είδη βακτηρίων σε ένα κομμάτι πάγου. Ανάμεσά τους κάποια όπως η Ψευδομονάς (Pseudomonas aeruginosa) που ευθύνεται για μολύνσεις στο δέρμα και τους πνεύμονες, ο Βάκιλος (Bacillus) που προκαλεί τροφικές δηλητηριάσεις και το Acinetobacter baumannii που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και πνευμονία ή μηνιγγίτιδα.
Με αυτά κατά του, οι ερευνητές εξέτασαν πόσο ανθεκτικά είναι τα βακτήρια τοποθετώντας τα σε πάγο και στη συνέχεια βάζοντας αυτόν τον πάγο σε ποτά. Οι θερμοκρασίες δεν κατάφεραν να τα σκοτώσουν, κάτι που δεν έκανε ούτε η βότκα. Η Coca-Cola και το tonic εξουδετέρωσαν κάποια αλλά μόνο το ουίσκι τα κατέστρεψε όλα.