Οι κανόνες για τα χρήματα που οι πολύ πλούσιοι μαθαίνουν στα παιδιά τους - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Οι κανόνες για τα χρήματα που οι πολύ πλούσιοι μαθαίνουν στα παιδιά τους

Ενα βιβλίο γραμμένο από τον συγγραφέα και αυτοδημιούργητο εκατομμυριούχο Steve Siebolt δίνει συμβουλές για το πως να βγάλεις τρελά λεφτά. Ο συγγραφέας αφού πήρε συνέντευξη σε περισσότερους από 1200 πολυεκατομμυριούχους μέσα σε περίπου 30 (!) χρόνια, κατέληξε στα παρακάτω διδάγματα μεταξύ άλλων.

Η επιτυχία δεν έρχεται τσάμπα

Όπως τίποτα άλλωστε στη ζωή. Αντίθετα πρέπει να επενδύσεις, να πληρώσεις και να μοχθήσεις για να την αποκτήσεις. Να δώσεις χρόνο, διάθεση και -ναι- χρήμα για αυτή.

Γίνε πλούσιος λύνοντας προβλήματα

Τα προβλήματα εκεί έξω υπάρχουν για να τυραννούν τους ανθρώπους. Κι εκείνοι ζητούν (πολλές φορές απεγνωσμένα) λύση σε αυτά. Αν είσαι εκείνος που θα τους δώσει εκείνο που ζητούν, τότε θα βγάλεις λεφτά. Κι όσο πιο μεγάλα προβλήματα λύνεις, τόσο περισσότερα λεφτά θα βγάλεις λογικά.

Πίστεψε στον στόχο σου

Ο συγγραφέας τονίζει πως από όλους τους πολυεκατομμυριούχους που μίλησε, όλα αυτά τα χρόνια, δε συνάντησε ούτε έναν που να μην πίστευε ότι θα γίνει (ή θα παραμείνει) πολύ πλούσιος. Προφανώς η αυτοπεποίθηση παίζει ρόλο.

Μάζεψε γύρω σου επιτυχημένους ανθρώπους

Για δύο λόγους: πρώτον διότι μπορείς να μάθεις από εκείνους που τα έχουν ήδη καταφέρει και, δεύτερον, γιατί ο έξυπνος άνθρωπος ξέρει πως όσα και να καταφέρει μόνος του, θα καταφέρει πολύ περισσότερα με τους κατάλληλους συνεργάτες.

Αγάπα τη δουλειά σου

Κακά τα ψέματα, δεν γίνεται αλλιώς. Και όταν σου λένε οι πολυεκατομμυριούχοι «αγάπα» εννοούν «με πάθος». Θα πρέπει να είσαι ερωτευμένος μαζί της και δοσμένος σε αυτή ολότελα. Άλλωστε κάποιοι πλούσιοι έφτασαν στο σημείο να πουλήσουν την ψυχή τους στον διάβολο -στην αγάπη για τη δουλειά θα κολλήσουμε τώρα;

Τα λεφτά λύνουν τα περισσότερα προβλήματα

Κάτι που μάλλον όλοι ξέρουμε στον κυνικό (και λίγο μάταιο) κόσμο που ζούμε. Απλά οι πλούσιοι το γνωρίζουν ακόμα καλύτερα. Και αυτό που τονίζουν στα παιδιά τους είναι μάλλον σοφό: τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία, λύνουν όμως προβλήματα -κι όπως είπαμε όποιος λύνει προβλήματα βγάζει λεφτά.

Κάνε επενδύσεις

Μάλλον ο πρώτος και ιερός κανόνας των χρηματιστών -των ειδικών της σημερινής παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. Όταν ξέρεις να βρίσκεις τις σωστές επενδύσεις, σίγουρα κρατάς το κλειδί του πλουτισμού στα χέρια σουτ.

Πρόσεχε που ξοδεύεις και τι

Διότι όσα λεφτά και να έχεις, πάντα μπορείς να φτάνεις σε σημείο να τα χάσεις. Η σπατάλη είναι καταστροφή. Ακόμη και για τους πιο πλούσιους των ανθρώπων. Και οι πολυεκατομμυριούχοι -με το παράδειγμά τους- φροντίζουν να εκπαιδεύουν τα παιδιά τους στο να την αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Πλούσιος δε σημαίνει και απαραίτητα έξυπνος

Τι πάει να πει τώρα αυτό; Αν συνδυάσει κανείς όλα αυτά που είπαμε πιο πάνω θα δει πως το να γίνει κανείς πλούσιος μάλλον δεν χρειάζεται κάποιο ειδικό ταλέντο -κάποια εξωπραγματική ευφυΐα.  Σίγουρα δεν την χρειάζεται αν είναι ένα παιδί πλουσίων που είχε την οικονομική τύχη να γεννηθεί με έναν πακτωλό χρημάτων. Αυτό που έχει ανάγκη είναι κάποιοι βασικοί κανόνες έτσι ώστε -ακόμα κι αν δεν είναι πανέξυπνος- να κάνει τις σωστές (τις έξυπνες θα λέγαμε) κινήσεις ώστε να παραμείνει πλούσιος!
www.askmen.gr