Γιατί αξίζει να πίνεις περισσότερο ουίσκι - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Γιατί αξίζει να πίνεις περισσότερο ουίσκι

Όπως θα έλεγε και ο George Bernard Shaw αν το ηλιοβασίλεμα μπορούσε να χωρέσει μέσα σε ένα ποτήρι τότε θα ήταν σίγουρα ουίσκι. Και δεν έχεις κανέναν απολύτως λόγο να διαφωνείς μαζί του.
Άκου λοιπόν 5 πράγματα που έχει να σου πει ένας από τους καλύτερους bartender του πλανήτη, ο -Σκωτσέζος- Jamie MacDonald, για το ουίσκι.

Μην το φοβάσαι

Oι πιο πολλοί, ειδικά οι νέοι, έχουν στο μυαλό τους μια συγκεκριμένη εικόνα για το ουίσκι. Άλλοι νιώθουν οικεία και άλλοι το φοβούνται αρκετά. Όμως η πλειοψηφία και των δύο δεν καταλαβαίνει ακριβώς τη φιλοσοφία του ποτού. Αν όμως γνώριζαν πως μόνο στη Σκωτία υπάρχουν 115 διαφορετικά αποστακτήρια θα καταλάβαιναν πιο εύκολα πως υπάρχει ένα ουίσκι σχεδόν για κάθε γούστο. Μη φοβάσαι λοιπόν να βρεις το δικό σου.

Δοκίμασέ το με όποιον τρόπο επιθυμείς
Δεν είναι καθόλου σνομπ ποτό το ουίσκι. Μη σκέφτεσαι πως επειδή ο πατέρας σου ή ο παππούς σου δεν έβαζαν ουίσκι σε αυτό πρέπει να κάνεις το ίδιο. Βρες ακριβώς τη γεύση που θέλεις.

Πιες το σε cocktail


Ναι, αποτελεί μια  εξαιρεση το κοκτειλ.  Δοκίμασε ένα Rob Roy ή ένα Bobby Burns. Υπάρχουν δεκάδες νόστιμα cocktail που έχουν σαν βάση το Σκωτσέζικο ουίσκι και θα σε βάλουν πιο εύκολα σε μια διαδικασία τόσο να γνωρίσεις όσο και να αγαπήσεις το ποτό.

Μίλα με κάποιον που του αρέσει το ουίσκι

Ειδικά αυτοί που το προτιμούν για αρκετά χρόνια θα σου λύσουν πολλές απορίες. Και σίγουρα ξέρουν γιατί το επιλέγουν.

Κάνε ερωτήσεις σχετικά με το ουίσκι

Ειδικά στα bar, Μόνο έτσι θα αποκτήσεις μεγαλύτερη οικειότητα με αυτό.