Πλατινένιος ο Άγιος Χρόνος στο Decanter Asia Wine Awards 2019! - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Πλατινένιος ο Άγιος Χρόνος στο Decanter Asia Wine Awards 2019!

Μια σημαντική διάκριση για το Ελληνικό κρασί απέσπασε ο πολυβραβευμένος  Αγιος Χρόνος στο διεθνή διαγωνισμό Decanter Asia Wine Awards 2019 του γνωστού περιοδικού οίνου Decanter: Του απονεμήθηκετο πλατινένιο μετάλλιο και αναδείχτηκε ένα από τα 20 καλύτερα κρασιά του διαγωνισμού ανάμεσα στα 2846 που βραβεύτηκαν και τα 3483 που υποβλήθηκαν από 34 χώρες, με βαθμολογία 97%! Τα σχόλια της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού είναι χαρακτηριστικά:
«Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας έχει τις αυτόχθονες σπεσιαλιτέ του, αλλά το κρασί που τράβηξε την προσοχή των δικαστών ήταν αυτό το τύπου Cote-Rotie blend Syrah ή Shiraz με 8% Viognier. Είναι ήδη σχεδόν τεσσάρων χρόνων, αλλά δεν θα το καταλαβαίνατε από το σκοτεινό μαύρο-μοβ χρώμα του. Τα αρώματα είναι γεμάτα με μια γλυκιά γοητεία, τόσο λουλουδένια όσο και φρουτώδη, ενώ στο στόμα το κρασί είναι μαλακό, φωτεινό και ζωντανό, χωρίς καμία αίσθηση προέλευσης από ζεστή χώρα ούτε βάρους, ούτε υπερβολικά γλυκό για το οινοποιείο. Τα περισσότερα λουλούδια ζωντανεύουν το φραγκοστάφυλο, τα μαύρα φρούτα και το κεράσι. Απόλυτα πειστικό, είναι ένα σπουδαίο κρασί για τυφλή δοκιμή για να μαντέψουν οι φίλοι σας σας»
Συνολικά τα Ελληνικά κρασιά απέσπασαν 7 μετάλλια, από τα οποία 1 πλατινένιο, 1 χρυσό, 1 ασημένιο και 1 χάλκινο, καθώς και 2 εύφημες μνείες (recommended).