Παρουσιάστηκε η Taycan ως το πρώτο πλήρως ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Porsche - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Παρουσιάστηκε η Taycan ως το πρώτο πλήρως ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Porsche

Η Taycan είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Porsche και αυτό που συνδέει το παρελθόν με το μέλλον. Τα πρώτα μοντέλα της νέας σειράς είναι η Taycan Turbo S και η Taycan Turbo και αποτελούν την αιχμή του προγράμματος E-Performance και είναι από τα ισχυρότερα μοντέλα που διαθέτει σήμερα στην γκάμα της η εταιρεία.
Στο άμεσο μέλλον, θα ακολουθήσουν και οι λιγότερο ισχυρές εκδόσεις των τετρακίνητων αυτοκινήτων. Η πρώτη έκδοση που θα προστεθεί θα είναι η Taycan Cross Turismo, ενώ δεν θα πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι μέχρι το 2022, η Porsche θα έχει επενδύσει περισσότερα από έξι δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτροκίνηση.
Η κορυφαία έκδοση της Taycan, η Turbo S, έχει ισχύ που φτάνει τους 761 ίππους με τη λειτουργία Launch Control, ενώ η ισχύς της Taycan Turbo αγγίζει τους 680 ίππους. Η Taycan Turbo S επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ η Taycan Turbo σε 3,2 δευτερόλεπτα. Η Turbo S διαθέτει αυτονομία έως 412 χιλιόμετρα και η Turbo φτάνει τα 450 χιλιόμετρα. Η τελική ταχύτητα και των δύο τετρακίνητων μοντέλων είναι 260 χλμ/ώρα. Η Taycan είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με τάση συστήματος 800 V, αντί των 400 V που διαθέτουν συνήθως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτό αποτελεί ιδιαίτερο πλεονέκτημα για τους ιδιοκτήτες Taycan, δεδομένου ότι, σε κάτι παραπάνω από 5 λεπτά, η μπαταρία επαναφορτίζεται με συνεχές ρεύμα από δίκτυο φόρτισης για να προσφέρει αυτονομία έως 100 χλμ. (σύμφωνα με το πρότυπο WLTP). Ο χρόνος φόρτισης από το 5% έως το 80% είναι 22,5 λεπτά σε ιδανικές συνθήκες, ενώ η μέγιστη ισχύς φόρτισης (αιχμής) είναι 270 kW.