Τέσσερα pilot ρολόγια από την IWC - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Τέσσερα pilot ρολόγια από την IWC

Χρονιά Pilot το 2019 για την IWC Schaffhausen, η οποία συνηθίζει να επικεντρώνεται κάθε χρόνο σε μία από τις βασικές της συλλογές (Portugieser, Aquatimer, Pilot, Ingenieur, Portofino, Da Vinci). Σειρά λοιπόν αυτή τη φορά έχουν τα μοντέλα αεροπορίας, τα οποία θα κάνουν όπως πάντα την επίσημη πρεμιέρα τους στο Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης.
Η ελβετική εταιρεία εντούτοις φρόντισε να μας ανοίξει λίγο την όρεξη, παρουσιάζοντας ως «ορντέβρ», τέσσερα εξαιρετικά δείγματα υψηλής τεχνολογίας, παραδοσιακής τεχνογνωσίας και μηχανικής υπεροχής. Έχουμε και λέμε λοιπόν…
Τα δύο πρώτα μοντέλα ανήκουν στη δημοφιλή σειρά Spitfire, αποτίουν φόρο τιμής στο εμβληματικό βρετανικό πολεμικό αεροσκάφος και την υψηλή μηχανική του και είναι εφοδιασμένα με μηχανισμούς σχεδιασμένους και κατασκευασμένους αποκλειστικά in-house στη manufacture της IWC στο Schaffhausen.

Pilot’s Watch Chronograph SpitfireΟ αγαπημένος χρονογράφος Spitfire σε μία άκρως μιλιτέρ αμφίεση με λαδοπράσινο καντράν, καφέ δερμάτινο λουράκι και 41 mm κάσα από μπρούντζο, η οποία αποκτά μία ενδιαφέρουσα πατίνα με το πέρασμα του χρόνου, γεγονός που κάνει κάθε ρολόι μοναδικό.


Pilot’s Watch Timezoner Spitfire Edition “The Longest Flight”Το Pilot’s Watch Timezoner Spitfire Edition “The Longest Flight” είναι μία συλλεκτική έκδοση 250 κομματιών με παγκόσμια ώρα και είναι αφιερωμένο στην αποστολή «Silver Spitfire – The Longest Flight», που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2019 με χορηγό την IWC. Ένα πλήρως ανακατασκευασμένο Spitfire του 1943 θα ξεκινήσει από το Λονδίνο μια πτήση γύρω από τον κόσμο. Θα επισκεφτεί 30 χώρες και θα διανύσει πάνω από 43.000 χιλιόμετρα σε διάρκεια αρκετών μηνών.


Pilot's Watch Double Chronograph TOP GUN CerataniumTo τρίτο μοντέλο ανήκει στη σειρά Top Gun και είναι φτιαγμένο από ένα αποκλειστικό υλικό της IWC, το Ceratanium®, το οποίο είναι ένας συνδυασμός τιτανίου και κεραμικού. Αυτό είναι και το πρώτο πραγματικά κατάμαυρο μοντέλο αεροπορίας της IWC. Και μάλιστα δεν είναι ένας απλός χρονογράφος καθώς συνδυάζει και λειτουργία rattrapante, για μέτρηση ενδιάμεσων διαστημάτων.

Big Pilot's Watch Constant Force Tourbillon Edition Le Petit PrinceTo τέταρτο και κορυφαίο από πλευράς μηχανικής πολυπλοκότητας ανήκει στη συλλεκτική σειρά Le Petit Prince και διαθέτει tourbillon σταθερής ισχύος ενώ η κάσα του είναι κατασκευασμένη από hard gold, ένα νέο κράμα κόκκινου χρυσού πολύ σκληρότερο από τον «κλασικό» κόκκινο χρυσό. Πρόκειται για εξαιρετικά περιορισμένη έκδοση μόλις 10 κομματιών.