Κτήμα Παυλίδη THEMA Ερυθρός. Απλά εξαιρετικό - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Κτήμα Παυλίδη THEMA Ερυθρός. Απλά εξαιρετικό

Άξιος εκπρόσωπος της Δράμας, τo Κτήμα Παυλίδη κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να γίνει γνωστό και τα κρασιά του ιδιαίτερα αγαπητά και αναγνωρίσιμα. Η σειρά Thema αποτελεί την "ατμομηχανή" του κτήματος και ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brands της Ελληνικής αγοράς. O τρύγος γίνεται κατά την διάρκεια της νύχτας για να είναι τα σταφύλια δροσερά.

Η πραγματοποίηση του τρύγου κατά τη διάρκεια της νύκτας, τη στιγμή που τα σταφύλια βρίσκονται στη βέλτιστη ωριμότητα, έχει σαν σκοπό τη διατήρηση του αρωματικού και φαινολικού δυναμικού της κάθε ποικιλίας. Η ορθή εφαρμογή της εκχύλισης σε προ – και μετά – ζυμωτικό στάδιο, βοηθά στην εξαγωγή του δυναμικού αυτού. Στη συνέχεια, ο χυμός μεταφέρεται με τη συνδρομή της βαρύτητας σε δρύινα βαρέλια, όπου κ παραμένει 12 μήνες, ενώ η ωρίμανσή του περιλαμβάνει 8-10 μήνες παραμονή στη φιάλη.

Χαρακτηριστικά του κρασιού
Θελκτικό πορφυρό χρώμα. Πολύπλοκο μπουκέτο που αποτελείται από αρώματα μαρμελάδας, δαμάσκηνου, νότες καραμέλας βουτύρου και καφέ, για να καταλήξει σε διακριτικό φόντο μπαχαρικών. Το στόμα του διακρίνεται για το ισορροπημένο πάντρεμα αλκοόλης, οξύτητας και τανινών που του προσδίδει αρμονία και όγκο ενώ στη μεγάλης διάρκειας επίγευσή του κυριαρχούν υπερώριμα φρούτα και κανέλα.
Συστάσεις σερβιρίσματος
Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος: 17-18οC. Συνδυάζεται θαυμάσια με κρεατικά μαγειρεμένα με πικάντικες σάλτσες, κυνήγι και κίτρινα τυριά. Είναι ένας οίνος με μεγάλο δυναμικό παλαίωσης. Συνίσταται η χρήση καράφας.Πιείτε το στα επόμενα 1-2 χρόνια.

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ:
Ελλάδα  Ανατολική Μακεδονία
 • ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ:

  ΠΟΙΚΙΛΙΑ:

  ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ:

  ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ:

  ΦΙΑΛΗ:

  ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ: