Ένας χρηστικός οδηγός αυτοπεποίθησης για εσωστρεφείς - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Ένας χρηστικός οδηγός αυτοπεποίθησης για εσωστρεφείς

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι «έξω καρδιά» άνθρωποι βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος - και στο κατώφλι της επιτυχίας. Η εξωστρέφεια θεωρείται ως κάτι θεαματικό, θετικό και ευπρόσδεκτο. Απ’ την άλλη, οι συνεσταλμένοι άνθρωποι πολλές φορές παρεξηγιούνται. Αν, λοιπόν, έχεις βαρεθεί να βλέπεις την πλάτων των άλλων σε ό,τι έχει να κάνει με τη δουλειά, τις κοινωνικές και ερωτικές σχέσεις, ακόμη και τις φιλίες, ακολούθησε τα παρακάτω και βγες μπροστά.

Ανάπτυξε την αυτογνωσία σου


Είναι πιθανό να το έχεις πετύχει σε μεγάλο βαθμό - οι εσωστρεφείς είναι γεννημένοι να αφουγκράζονται τον εαυτό τους - αλλά πρέπει να μετουσιώσεις την αυτογνωσία σε δύναμη δράσης: καλή η μετριοπάθεια, αλλά πόσα χρόνια πρέπει να περιμένεις για να ζητήσεις σε ραντεβού εκείνη την κοπέλα στο απέναντι γραφείο ή να διεκδικήσεις έστω και μια μικρή αύξηση για τις αποδόσεις σου στη δουλειά;

Συνεργάσου με εξωστρεφείς


Αν το αντικείμενο της δουλειάς σου έχει να κάνει με συνέργειες και εμπλοκή με συναδέλφους, κάνε τους φερέφωνά σου. Έτσι έγινε ο Bill Gates κυρίαρχος του παιχνιδιού: περιβαλλόταν από εξωστρεφείς τύπους. Περιέργως, πολλές επιτυχημένες συνεργασίες ή σχέσεις λειτουργούν καλύτερα όταν το ένα μέλος είναι εξωστρεφές και το άλλο εσωστρεφές. Κέρδισε χρόνο στην επίσημη παρουσίαση μιας δουλειάς οδηγώντας τους εξωστρεφείς να ασχοληθούν με την επικοινωνία, όση ώρα εσύ προετοιμάζεσαι να δείξεις τα τελικά αποτελέσματα στους πελάτες. Και θυμήσου το ποδόσφαιρο: ο ήρωας της κερκίδας είναι πάντα αυτός που βάζει το γκολ.

Στην ανάγκη, προσποιήσου


Μελέτες αποκαλύπτουν ότι το 55% της επικοινωνίας μας διενεργείται μέσω της γλώσσας του σώματος, 38% από τον τόνο της φωνής μας και μόλις 7% εξαρτάται από το τι λέμε. Αυτό είναι μια μεγάλη είδηση ​​για τους εσωστρεφείς. Δουλεύοντας πάνω στη γλώσσα του σώματός σου αισθανθείς πολύ πιο σίγουρος: θα αισθανθείς πολύ πιο σίγουρος για τον εαυτό σου. Στάσου ευθυτενής, σφίξε το στομάχι και φούσκωσε το στήθος, τοποθέτησε τα χέρια στους γοφούς. Τόνισε την ενέργεια του βλέμματός σου και χαμογέλα. Ναι, θα νιώσεις αμήχανα, αλλά οι μελέτες έχουν αποδείξει ότι το πράγμα λειτουργεί. Οι άνθρωποι συχνά ξεχνούν τι μπορεί να έχεις πει, αλλά θυμούνται καλά το πώς τους έκανες να αισθάνονται απέναντί σου.

Σταμάτα να επικρίνεις τον εαυτό σου


Το να είναι εσωστρεφής δεν είναι κουσούρι. Μόλις αποδεχτείς τον εαυτό σου πλήρως, θα αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση. Δεν έχεις κανένα λόγο να βάζεις τον εαυτό σου διαρκώς σε συγκρίσεις με άλλους.

Παθιάσου με ό,τι σε αντιπροσωπεύει

Τα πάθος χαρίζει αυτοπεποίθηση. Όποια και αν είναι η προσωπικότητά σου, είναι βέβαιο ότι θα νιώσεις σιγουριά όταν βρίσκεσαι στο φυσικό σου περιβάλλον. Όποιος αισθάνεται άνετα με το αντικείμενο που ασχολείται και έχει πάθος για αυτό - ακόμα κι αν είναι ο πιο ντροπαλός άνθρωπος στον πλανήτη - θα μπορεί να το υποστηρίζει μιλώντας επί ώρες.

Εκμεταλλεύσου τα αμυντικά σου προσόντα


Οι εσωστρεφείς είναι εξαιρετικοί ακροατές. Χρησιμοποίησε αυτό το «παθητικό» προσόν προς όφελός σου. Οι εξωστρεφείς δεν δίνουν δεκάρα για τους υπόλοιπους δίπλα τους. Εσύ, αυτομάτως, μεταμορφώνεσαι στον πιο αγαπητό ακροατή. Και είναι σίγουρο ότι οι γύρω σου το εκτιμούν αυτό. Σε εμπιστεύονται. Πιθανώς να σου εξομολογηθούν και πράγματα που κανείς άλλος στον κύκλο σου δεν γνωρίζει. Επωφελήσου, λοιπόν.

Σεβάσου τις προσωπικές σου ανάγκες
Οι στιγμές απομόνωσης είναι ιερές και αδιαπραγμάτευτες για τους εσωστρεφείς. Υπερασπίσου το δικαίωμά σου στην αυτοσυγκέντρωση. Μην υποχωρήσεις στις απαιτήσεις των εξωστρεφών για άσκοπα και βαρετά μπλα - μπλα, μη σταματήσεις να είσαι αυτός που είσαι. Στο τέλος, θα ξεχωρίσεις την ήρα από το στάρι και θα μείνεις με αυτούς που σε κατανοούν. Όλοι οι άλλοι είναι φύρα.

Μη σταματάς να προκαλείς τον εαυτό σου

Βγαίνε μερικές φορές από το καβούκι σου, νιώσε την αίσθηση της αβεβαιότητας και κολύμπα για λίγο στα βαθιά. Μόνο έτσι θα μπορείς να λες με σιγουριά (και όχι εικασίες) στις επόμενες σοβαρές συζητήσεις σου, «Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι ...».

https://gr.askmen.com/