Τα δέκα λάθη που οι πλούσιοι και επιτυχημένοι δεν κάνουν ποτέ - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Τα δέκα λάθη που οι πλούσιοι και επιτυχημένοι δεν κάνουν ποτέ

Το να μαθαίνεις από τα λάθη των άλλων μπορεί να κάνει τη διαφορά στην προσπάθεια να επιτύχεις τους στόχους σου και να γίνεις επιτυχημένος/η. Δέκα αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι μας δίνουν συμβουλές για πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε ώστε να γίνουμε επιτυχημένοι.

Να μην εμφανίζεσαι στα ραντεβού

Ο ιδρυτής της εταιρείας real estate Cardone Capital, Γκραντ Καρντόν, σχολιάζει ότι «το να μην εμφανίζεσαι στα ραντεβού σου είναι ο νούμερο ένα λόγος που οι άνθρωποι αποτυγχάνουν. Πρόκειται για ένα κοινό και εύκολο λάθος.  «Το να πηγαίνεις στα ραντεβού σου και γενικά να δείχνεις μια συνέπεια και επιμονή, θέλει πειθαρχία», πρόσθεσε. 

Μην τεμπελιάζεις
«Είναι ωραίο να είσαι τεμπέλης, αλλά αν θες να πετύχεις στη ζωή του θα πρέπει να στρωθείς στη δουλειά» σύμφωνα με τον Μάικλ Όβιτζ, πρώην πρόεδρο της Walt Disney.

Να έχεις αρνητική διάθεση

«Όταν πρόκειται να προσλάβω κάποιον για την εταιρεία μου, το μόνο πράγμα που κοιτάω είναι: μια θετική διάθεση», είπε η Μπάρμπαρα Κόρκοραν, επενδυτής της «Shark Tank».  «Παλιά πίστευα ότι θα μπορούσα να αλλάξω κάποιον με αρνητική στάση, αλλά από τότε έμαθα να απολύω τέτοιους ανθρώπους. Χρειάζεται έστω έναν αρνητικό άνθρωπο σε μια ομάδα, ώστε να πέσει ψυχολογικά όλη η ομάδα. Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να μπει εμπόδιο όταν μια ομάδα λέει: Μπορούμε να το κάνουμε» πρόσθεσε.

Μην αργείς πολύ να πάρεις μια απόφαση


Ο Σον Ρόλς, CEO της συμβουλευτικής εταιρείας με το όνομα του, σχολίασε ότι «χρειάζεσαι μόνο το 40% με 70% της πληροφορίας για να πάρεις μία απόφαση».

Να μην χαμογελάς

«Η δύναμη του να χαμογελάς είναι υποτιμημένη, καθώς οι άνθρωποι θέλουν να συνεργάζονται και να κλείνουν συμφωνίες με ανθρώπους που συμπαθούν. Δεν πρέπει να προσποιήσε ότι χαμογελάς και να είσαι όσο πιο αυθεντικός γίνεται» είπε η Χόλι Πάρκετ, της εταιρείας Holly Parker Team.

Μην εστιάζεις σε πολλά πράγματα ταυτόχρονα

«Διάλεξε ένα πράγμα για το οποίο είσαι παθιασμένος και κάνε το καλύτερο από όλους του άλλους. Πολλοί άνθρωποι έχουν πολλές καλές ιδέες τις οποίες ποτέ δεν ξεκινάνε και αναμειγνύονται στις δουλειές άλλων» σχολίασε ο Τζέιμς Ντέιλι, της Daily Law Group.

Να έχεις ημερολόγιο

Ο Ντένις Νάτζαλ του AccountingDepartment.com, υπογράμμισε την ανάγκη να σχεδιάζεις το πρόγραμμα σου και να σημειώνεις τα σημαντικά πράγματα που έχεις να κάνεις ώστε ποτέ να μην ξεχνάς κάτι.

Μην ακολουθείς τυφλά πετυχημένους ανθρώπους

"Το γεγονός ότι ένα πράγμα έπιασε σε έναν άνθρωπο, δεν σημαίνει ότι θα πιάσει και σε σένα. Οι ηγέτες συνήθως προσαρμόζονται στα δικά τους θέλω» σχολίασε ο Λουκ Φρέιλερ της Centercode.

Μην προσπαθείς να τα έχεις όλα υπό έλεγχο

«Μερικές φορές, απλά πρέπει να αποδεχθείς την πραγματικότητα μιας κατάστασης, να είσαι αποφασιστικός και να δίνεις το χρόνο σου εκεί που μπορείς πραγματικά να κάνεις τη διαφορά. Αυτό είναι το κλειδί για την επίτευξη επιτυχίας τόσο στην εργασία όσο και στην προσωπική ζωή» δήλωσε ο Άλον Ράκιτσ CEO σε εταιρεία πωλήσεων ακινήτων.

Να ρισκάρεις

Τζέιμς Σιξσμιθ, CEO της Trade Context: «Βγες έξω από το comfort zone σου και πάλεψε με άτομα ακόμα και αν σε ξεπερνάνε σε δεξιότητες. Κάνε αίτηση για την δουλειά των ονείρων σου ακόμα και αν δεν έχεις όλα τα προσόντα, τι μπορεί να πάει στραβά;»