Αν ξεπαραδιάστηκες στις γιορτές δες πώς θα περάσεις τον μήνα! - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Αν ξεπαραδιάστηκες στις γιορτές δες πώς θα περάσεις τον μήνα!

Οι γιορτές τελειώσανε και εσύ κοιτάς το πορτοφόλι σου και απογοητεύεσαι! Διαπιστώνεις με θλίψη ότι ξόδεψες περισσότερα από όσα είχες υπολογίσει στις γιορτές και τώρα πως θα φτάσεις μέχρι στο τέλος του μήνα; Μην απελπίζεσαι, αφού υπάρχουν τρόποι να την βγάλεις μέχρι τέλους του μήνα με τις ελάχιστες στερήσεις. Δες πως γίνεται:

  1. Κάτσε σπίτι

Από τώρα και μέχρι τέλους του μήνα ακόμα και το απλό καφεδάκι έξω είναι έξοδο! Σε καμία περίπτωση δεν βγαίνεις έξω. Κάλεσε τους φίλους σπίτι σου ή δέξου προσκλήσεις στα δικά τους σπίτια.

  1. Μάζεψε τη λίστα

Σίγουρα σουπερ μαρκετ πήγαινες με λίστα. Όμως τώρα αν θες να βγάλεις τον μήνα θα πρέπει να ελέγξεις τη λίστα σου σύμφωνα με τα οικονομικά σου. Διαίρεσε τα λεφτά με τις μέρες και μείνε σε αυτόν τον προϋπολογισμό!

  1. Μέτρα τα χιλιόμετρα

Είτε έχεις μηχανή, είτε αυτοκίνητο γνωρίζεις πόσο καίει. Έτσι λοιπόν όταν πας να βάλεις καύσιμα βάλε τόσο όσο σου χρειάζεται να πας και να γυρίσεις από τη δουλειά! Δεν είναι ντροπή να βάλεις 5 ευρώ σε μια 600αρα μηχανή ή 10 ευρώ σε ένα μεσαίο αυτοκίνητο.

  1. Μη ζητήσεις δανεικά

Ούτε από φίλους ούτε από την κάρτα να πάρεις δανεικά γιατί θα πρέπει να τα επιστρέψεις και θα χαλάσουν τον προϋπολογισμό του επόμενου μήνα. Πέρνα με αυτά που έχεις και την πρώτη του Φλεβάρη θα είσαι άνετος!

  1. Κράτα «κάβα» το 10%

Μέτρα τα λεφτά που σου μείνανε μετά τις γιορτές και κρύψε το 10% σε ένα συρτάρι και ξέχνα το. Θα είναι το μαξιλαράκι ασφαλείας αν κάτι πάει στραβά μέχρι τέλους του μήνα.