Η Tesla ξεκινά την διάθεση του Model 3 - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Η Tesla ξεκινά την διάθεση του Model 3

Το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού αυτοκινήτου και καθαρού ενεργειακού εξοπλισμού του Έλον Μασκ αξίας 2 δισ. δολαρίων ξεκίνησε να λειτουργεί λίγο πριν από έναν χρόνο – θέτοντας ρεκόρ για τις παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Κίνα από το ξεκίνημα έως την έναρξη της παραγωγής.

Η διάθεση του αυτοκινήτου θα γίνει στις 7 Ιανουαρίου, με την μετοχή της εταιρείας να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και τον Έλον Μασκ να πανηγυρίζει μέσω Twitter.

Τα Model 3s που κατασκευάζονται στην Κίνα πωλούνται περίπου 355.800 γιουάν (ή 50.000 δολάρια) πριν από τις επιδοτήσεις.

Η Tesla σκοπεύει να κατασκευάσει 3.000 οχήματα εβδομαδιαίως στη Σαγκάη «στο εγγύς μέλλον», όπως δήλωσαν τα στελέχη της Tesla στους Global Times.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκθεση της Global Times, η Tesla παράγει 28 ηλεκτρικά οχήματα «Model 3» ανά ώρα στο νέο της εργοστάσιο ή πάνω από 1.000 την εβδομάδα! Το εργοστάσιο κατασκευάστηκε και άρχισε τη συναρμολόγηση οχημάτων σε λιγότερο από έναν χρόνο.

Η εταιρεία άρχισε να παραδίδει το Model 3 στους δικούς της εργαζόμενους στην Κίνα σε μια τελετή που έπαιξε live στο Weibo, το κινεζικό κοινωνικό δίκτυο, χθες.

Οι μετοχές της Tesla καταγράφουν άνοδο μετά την αναθεώρηση της τιμής στόχου της εταιρείας από την Canaccord Genuity η οποία από τα $375 δολάρια την ανέβασε στα $ 515 , σημειώνοντας ότι το 2020 θα είναι ένα «ηλεκτρικό έτος» για την εταιρεία.

Αυτή την ώρα (20:05μμ) η μετοχή της εταιρείας σημειώνει άνοδο 2,40% στα 428,40 δολάρια ανά μετοχή.