Πως να είσαι τζέντλεμαν στην καθημερινότητα σου - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Πως να είσαι τζέντλεμαν στην καθημερινότητα σου

Η πιο απαραίτητη μορφή καλών τρόπων είναι και η ευκολότερη στην εκμάθηση της. Μιλάω για το πώς συμπεριφέρεται ένας άνδρας στην καθημερινότητα του. Από τη δουλειά του, στα χόμπι του, στις βόλτες για φαγητό και ποτό.

#1 Πρώτα οι άλλοι, μετά εσύ

Ένας τζέντλεμαν μπορεί να φροντίσει τον εαυτό του. Ως άνδρας δυνατός λοιπόν δεν έχει την ανάγκη να πάρει τη θέση κάποιου άλλου στην ουρά του supermarket, να μιλάει συνεχώς για τον εαυτό του και τα κατορθώματα του ή να διακόπτει τους άλλους όταν μιλούν.

Οποιοσδήποτε σου προτείνει τα παραπάνω ως κομμάτι του να γίνεις πιο διεκδικητικός δεν σου διδάσκει διεκδικητικότητα. Σου μαθαίνει να κάνεις bullying.

Η έννοια του «πρώτα οι άλλοι, μετά εσύ» δεν έχει να κάνει με το να είσαι χαλί να σε πατήσουν. Έχει να κάνει με το να είσαι ένας άνδρας δυνατός, που φροντίζει τον εαυτό του και ως τέτοιος δεν νιώθεις την ανάγκη να πάρεις από τους άλλους.  Δεν είναι τίποτα περισσότερο από την πεποίθηση πως τα συναισθήματα των άλλων έχουν σημασία και πως οι πράξεις σου τα επηρεάζουν. Πράγμα που μας οδηγεί στο…

#2. Να είσαι μια θετική παρουσία


Είπαμε το να σκέφτεσαι τους άλλους δε σημαίνει πως γίνεσαι χαλί να σε πατήσουν. Μια παθητική και ουδέτερη παρουσία δεν προσφέρει τίποτα.

Αντίθετα, θες να είσαι ο τύπος που προσφέρει θετικά και με δυναμικό τρόπο. Εκείνος που συστήνεται πρώτος, κάνει μια στιβαρή χειραψία και το βλέμμα του και το χαμόγελο του δηλώνουν θάρρος και αυτοπεποίθηση

Επίσης, χρειάζεται να εκπέμπεις θετικότητα. Τα δημόσια παράπονα ρίχνουν την εικόνα σου και σε κάνουν να φαίνεσαι γκρινιάρης, ακόμα και αν υπάρχει καλός λόγος για να παραπονιέσαι.

Στην περίπτωση που βρίσκεσαι σε μια κατάσταση που οι άλλοι έχουν αρνητική διάθεση (κάποια καθυστέρηση στο αεροδρόμιο) χαμογέλα και άλλαξε την ροή της κουβέντας σε κάτι θετικό.

#3 Οι μικρές πράξεις μετρούν

Οι μικρές πράξεις έχουν μεγάλη αξία και μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Κάνε λοιπόν μικρά πράγματα για τους άλλους και φέρσου σαν αυτά να μην ήταν κάτι ιδιαίτερο. Για παράδειγμα μπορείς να εξασκηθείς στο να χαιρετάς πάντα με χαμόγελο. Είτε ετοιμάζεσαι να μιλήσεις με τον ταμία, τον φούρναρη ή τον μπάρμαν, αναγνώρισε την παρουσία τους και φέρσου τους με ζεστασιά.

Μην κάνεις αυτό που κάνουν πολλοί και αντιμετωπίσεις τους άλλους σαν αναλώσιμα ρομπότ με το να κοιτάς το κινητό σου καθώς αλληλεπιδράς μαζί τους. Φέρσου σαν η πρώτη εντύπωση που τους δίνεις μετράει πολύ.
Μπορεί κινήσεις σαν τις παραπάνω να μην δείχνουν ιδιαίτερες, όμως οι μικρές λεπτομέρειες ξεχωρίζουν τον τζέντλεμαν από τους υπόλοιπους άνδρες.