Μαζικό κλείσιμο εργοστασίων στην Ευρώπη στην αυτοκινητοβιομηχανία - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Μαζικό κλείσιμο εργοστασίων στην Ευρώπη στην αυτοκινητοβιομηχανία

Η επιδημία του κορωνοϊού, επηρεάζει και την παραγωγή αυτοκινήτων στα ευρωπαϊκά εργοστάσια, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες που διαθέτουν μονάδες παραγωγής στην Ευρώπη, μειώνουν την δυναμική των εργοστασίων, είτε τα κλείνουν για να αποφύγουν την μετάδοση του ιού και να περιορίσουν τις οικονομικές τους ζημίες.

Η Ford ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά την παραγωγή οχημάτων και κινητήρων στα εργοστάσια παραγωγής της στην ηπειρωτική Ευρώπη, με ισχύ από την Πέμπτη. Η εταιρεία αναμένει ότι το κλείσιμο θα συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες. Οι εργοστασιακές μονάδες της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κολωνία και το Saarlouis της Γερμανίας, μαζί με τη μονάδα Craiova στη Ρουμανία, θα σταματήσουν προσωρινά την παραγωγή από την Πέμπτη 19 Μαρτίου.
Η εγκατάσταση συναρμολόγησης και εγκατάστασης κινητήρων της Βαλένθια στην Ισπανια έπαψε προσωρινά την παραγωγή από τη Δευτέρα, αφού τρεις εργάτες επιβεβαιώθηκαν με κορωνοϊό. Η Ford δήλωσε ότι ελπίζει ότι η αναστολή θα είναι μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά πρόσθεσε ότι η ακριβής διάρκεια εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, αναφέρει το Automotive News Europe.

Αυτές περιλαμβάνουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, τις αποφάσεις των εθνικών κυβερνήσεων και των περιορισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την κυκλοφορία, συμπεριλαμβανομένων των διασυνοριακών μεταφορών, την ικανότητα του προμηθευτικού κλάδου να προμηθεύει εξαρτήματα και την επιστροφή των πελατών σε αντιπροσωπείες, πολλές από τις οποίες έχουν πλέον κλείσει, ως μέρος των μέτρων που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο.

Τα εργοστάσια κινητήρων της Βρετανίας στο Bridgend και το Dagenham, μέχρι στιγμής δεν επηρεάζονται από την αναστολή της παραγωγής στις ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις παραγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας. Τα εργοστάσια της Ford στην Τουρκία παραμένουν ανοιχτά προς το παρόν.

Επίσης η Skoda ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει την παραγωγή στα εργοστάσιά της στην Τσεχική Δημοκρατία για δύο εβδομάδες από την Τετάρτη το απόγευμα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο εξαγωγέα της χώρας και ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει στους εργαζόμενους το 70% των μισθών μέχρι τις 29 Μαρτίου και στη συνέχεια το 75% μέχρι τις 5 Απριλίου, όσο δηλαδή προσδιορίζει ότι θα διατηρηθούν κλειστές οι μονάδες, αναφέρει το Reuters.

Ο όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι αναστέλλει την παραγωγή στα εργοστάσια της σε ολόκληρη την Ευρώπη, πιθανώς για δύο έως τρεις εβδομάδες, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού πλήττει τις πωλήσεις και διαταράσσει τις αλυσίδες εφοδιασμού.

Η Daimler θα αναστείλει επίσης την παραγωγή της Mercedes-Benz στην Ευρώπη για δύο εβδομάδες σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. Η αναστολή ισχύει για τα εργοστάσια αυτοκινήτων, φορτηγών και φορτηγών της Daimler στην Ευρώπη, και θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα, ανάφερε σήμερα η εταιρεία. Οι παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, επί του παρόντος δεν μπορούν να διατηρηθούν πλήρως, ανέφερε η Daimler, προσθέτοντας ότι λόγω της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του κορωνοϊοού οι οικονομικές επιπτώσεις στη Daimler δεν μπορούν να προσδιοριστούν επαρκώς αυτή τη στιγμή.

Επίσης, η Nissan σταματά την παραγωγή στο εργοστάσιο στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου. Το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Βρετανίας, αντιμετωπίζει τον αντίκτυπο του κορωνοϊού, τη διακοπή της αλυσίδας εφοδιασμού και τη μείωση της ζήτησης. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο της Nissan στη βορειοανατολική Αγγλία παράγει περίπου 350.000 αυτοκίνητα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, πέρσι κατασκευάσθηκαν 1,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα από όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν εργοστάσια στη χώρα.

Πηγή: ΑΜΠΕ