Το πρώτο αυτοκίνητο με τρισδιάστατο ταμπλό απο την Hyundai - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Το πρώτο αυτοκίνητο με τρισδιάστατο ταμπλό απο την Hyundai

Η πολυτελής φίρμα αυτοκινήτων της Hyundai, η Genesis, είναι έτοιμη να παρουσιάσει το πρώτο όχημα με τρισδιάστατο πίνακα οργάνων που δεν απαιτεί ειδικά γυαλιά από τους επιβάτες.
Το Genesis GV80 SUV θα είναι το πρώτο όχημα το οποίο θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Continental, η οποία μπορεί να προβάλλει τρισδιάστατες εικόνες και λοιπές ενδείξεις στο ταμπλό του αυτοκινήτου, χωρίς να απαιτείται η χρήση ειδικών γυαλιών από τον οδηγό ή τους επιβάτες. Μοιάζει σα να γίνεται πράξη ένα σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, αλλά πρόκειται για μία τεχνολογία που είναι έτοιμη να κάνει την επίσημη εμπορική της εμφάνιση σε μία έκδοση του εν λόγω SUV της θυγατρικής εταιρείας της Hyundai.
To σύστημα της Continental χρησιμοποιεί ειδική τεχνολογία που εντοπίζει πού είναι στραμμένο το βλέμμα του οδηγού και ρυθμίζει με τέτοιο τρόπο την προβολή των στερεοσκοπικών εικόνων προκειμένου να δημιουργείται το απαιτούμενο τρισδιάστατο αποτέλεσμα. Οι εικόνες μοιάζουν σαν να ξεπροβάλλουν μέσα από το ταμπλό και να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια του οδηγού, δημιουργώντας ένα πολύ πιο ζωντανό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Η Continental εκτιμά ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να εστιάσει ο οδηγός σε όσα είναι πραγματικά σημαντικά κατά τη διάρκεια της οδήγησης και όχι σε περιττές ενδείξεις που μπορούν να του αποσπάσουν την προσοχή. Ειδικά στην περίπτωση που εμφανίζεται μία επείγουσα ενημέρωση, αυτή θα εμφανίζεται στο προσκήνιο ανάλογα με τη σπουδαιότητα της. Ενσωματωμένο στο σύστημα της Continental υπάρχει ένα στοιχείο που μελετά το επίπεδο της κούρασης του οδηγού, ενώ υπάρχει και η πρόβλεψη για ειδοποίηση του οδηγού, εάν η προσοχή του είναι επικίνδυνα στραμμένη προς τις τρισδιάστατες εικόνες και όχι στο δρόμο.
Αυτό θα είναι το πρώτο αντίστοιχο σύστημα που θα εμφανιστεί στο εμπόριο και το Genesis GV80 SUV το πρώτο όχημα που θα εξοπλιστεί με αυτό, αλλά αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι κατασκευαστές πολυτελών οχημάτων στο μέλλον.  www.naftemporiki.gr