Ψάχνεται η Formula 1 - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Ψάχνεται η Formula 1

Η Formula 1 ακόμη «ψάχνεται» με το τι θα κάνει στη σεζόν του 2020. Αναβάλλεται ο ένας αγώνας μετά τον άλλον, με τελευταίο «θύμα» εκείνον του Αζερμπαϊτζάν, ενώ προβλέπεται να ακυρωθεί και αυτός του Μόντρεαλ στον Καναδά. Σύμφωνα με τον Τσέις Κάρεϊ, επικεφαλής της Formula 1, το πρωτάθλημα θα γίνει κανονικά και θα ξεκινήσει «κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι», όπως χαρακτηριστικά δηλώνει, χωρίς ωστόσο να αναφέρει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία. Προφανώς, ακόμη πάνε... ψάχνοντας.
Αυτό που είπε πάντως, είναι ότι η φετινή σεζόν θα ολοκληρωθεί με 15 έως 18 αγώνες, κάτι που σημαίνει ότι θα ακυρωθούν τουλάχιστον 4 αγώνες, από τους συνολικά 22 που είχε η χρονιά. Το πρώτο Γκραν Πρι που γνωρίζουμε σίγουρα ότι έχει ακυρωθεί και δεν θα γίνει καθόλου φέτος, είναι αυτό του Μονακό, όχι όμως με απόφαση της Formula 1 αλλά με απόφαση των διοργανωτών του αγώνα.
Από την άλλη η FIA μαζί με τη Formula 1 συνεχίζουν να τροποποιούν διάφορα σχέδιά τους. Ας πούμε, αναβλήθηκε η εφαρμογή των νέων κανονισμών στα μονοθέσια κατά ένα χρόνο, οπότε τα νέα δεδομένα στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ θα έρθουν το 2022 αντί για το 2021. Σύμφωνα με τις διαρκείς ενημερώσεις τους, βρίσκονται συνεχώς σε επικοινωνία με παγκόσμιους οργανισμούς υγείας για να μαθαίνουν τις εξελίξεις του κορονοϊού από πρώτο χέρι και να μπορέσουν να βγάλουν ένα τελικό πρόγραμμα όσο το δυνατόν συντομότερα.