45 συναρπαστικές ιστορίες αναζήτησης θησαυρών - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

45 συναρπαστικές ιστορίες αναζήτησης θησαυρών

Χρυσές λίρες, πλάκες χρυσού, αμύθητοι θησαυροί, ιστορικά κειμήλια, χάρτες, θρύλοι. Η αναζήτηση χαμένων θησαυρών φαίνεται να είναι ένα από τα αγαπημένα σπορ στη χώρα μας για αρκετούς συμπολίτες μας.
Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, ανεξαρτήτως ηλικίας, οικονομικής κατάστασης και μόρφωσης ζουν στον πυρετό του χρυσαφιού οργώνοντας ορεινές περιοχές ανά την Ελλάδα.
Το ελληνικό έδαφος φέρεται να είναι γεμάτο από θησαυρούς σύμφωνα με τους επίδοξους «Ιντιάνα Τζόουνς». Άλλωστε, η ελληνική ιστορία των τελευταίων αιώνων προσφέρει γόνιμο έδαφος για την επιβεβαίωση της ύπαρξης θησαυρών. Τουρκοκρατία, κατοχή, εμφύλιος κρύβουν εκατοντάδες ιστορίες περί ύπαρξης θαμμένων θησαυρών σε διάφορα μέρη της Ελλάδος. Οι ιστορίες σε αρκετές περιπτώσεις λαμβάνουν διαστάσεις τοπικού θρύλου, όπως για παράδειγμα ο περίφημος θησαυρός του Άλη Πασά.
Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις μεταφέρονται από γενιά σε γενιά. Σε ορεινές και όχι μόνο περιοχές, άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας διηγούνται ιστορίες για λίρες που κρύφτηκαν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Λίρες, οι οποίες δινόταν για την χρηματοδότηση του ελληνικού ένοπλου αγώνα και που δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους.