Πόσο συχνά άραγε κάνεις σεξ - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Πόσο συχνά άραγε κάνεις σεξ

Πόσο συχνά άραγε κάνεις σεξ;  Στην περίπτωση  που απλά το κάνετε για την ευχαρίστηση, τότε μάλλον η απάντηση είναι «Κάθε μέρα, φίλε μου».
Κι αν σου λέγαμε πώς υπάρχει κι ένας τρίτος λόγος για τον οποίο πρέπει και αξίζει να κάνεις σεξ, τι θα έλεγες; Σίγουρα, θα ήσουν όλος αυτιά. Σύμφωνα με την επιστήμη, αυτός δεν είναι άλλος από την ευτυχία στη σχέση σου και το μόνιμο χαμόγελο που θέλεις να είναι ζωγραφισμένο τόσο στο δικό σου, όσο και στο δικό της πρόσωπο.
Έρευνα που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο της Φλόριντα των ΗΠΑ και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Psychological Science έδειξε ότι αν κάνεις σεξ σήμερα, για παράδειγμα, θα βιώνεις από τώρα και για τις επόμενες 48 ώρες -για δύο μέρες δηλαδή- την πληρότητα, την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση που σου προκάλεσε εκείνη τη στιγμή η ερωτική συνεύρεση με τη σύντροφό σου.
«Ανακαλύψαμε ότι η σεξουαλική ικανοποίηση παραμένει ζωντανή στο σώμα και το πνεύμα σου 48 ώρες μετά την πράξη», τονίζει η ψυχολόγος και επικεφαλής της έρευνας, Andrea Meltzer και επισημαίνει: «Γεγονός που έχει θετική επίδραση στο πόσο ευτυχισμένος και ικανοποιημένος νιώθεις μες στη σχέση σου, σε βάθος χρόνος».
Εξάλλου, παλαιότερες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι το σεξ παίζει καθοριστικό ρόλο στο να δημιουργηθεί οικειότητα και δέσιμο μεταξύ των συντρόφων. Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει: Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις σεξ για να έχεις μια ευτυχισμένη σχέση;
Προκειμένου να δώσουν απάντηση στην ερώτηση αυτή, οι ερευνητές εξέτασαν τα στοιχεία δύο ερευνών: στη μία συμμετείχαν 96 νιόπαντρα ζευγάρια και στην άλλη, 118. Κάθε βράδυ, οι συμμετέχοντες έπρεπε να καταγράφουν σε ένα ημερολόγιο το αν έκαναν σεξ ή όχι, αλλά και να βαθμολογούν από το 0 έως το 10 πόσο καλά ένιωθαν με τη σχέση τους. Η διαδικασία αυτή διήρκησε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κι έπειτα ξεκίνησε ξανά, αφού είχαν περάσει περίπου τέσσερις με έξι μήνες. Όπως διαπιστώθηκε, η σεξουαλική πράξη επιδρούσε θετικά στα άτομα και κατ' επέκταση στη μεταξύ τους σχέση, όχι μόνο την ίδια μέρα ή την επόμενη, αλλά δύο ημέρες μετά.
Συμπέρασμα: Είτε είσαι παντρεμένος, είτε σε  σχέση πρέπει να γνωρίζεις το εξής: ξεκίνα να κάνεις σεξ μαζί της πιο συχνά, αν θέλεις να είστε μες στα μέλια, βρέξει χιονίσει.