Ένα καλό φίλτρο καμπίνας στο αυτοκίνητο κρατά μακριά τις αλλεργίες - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Ένα καλό φίλτρο καμπίνας στο αυτοκίνητο κρατά μακριά τις αλλεργίες

Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να έκλεισε στο σπίτι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, όμως για όσους ταλαιπωρούνται από τις αλλεργίες η άνοιξη σίγουρα δεν είναι η καταλληλότερη εποχή για μετακινήσεις, κυρίως στη φύση. 'Αμεσα συνυφασμένη με αυτή την κατάσταση είναι η ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε στο αυτοκίνητο, όπου σε ένα μεγάλο βαθμό εξαρτάται από το φίλτρο της καμπίνας. Αν αυτό είναι καθαρό και κατάλληλο να μπορέσει να συγκρατήσει σε μεγάλο βαθμό τη γύρη των λουλουδιών και τους ρύπους των πόλεων, τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αποτραπεί η εκδήλωση έντονης αλλεργίας. 'Αλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αλλεργίες είναι το τέταρτο σημαντικότερο χρόνιο νόσημα στον κόσμο και είναι ιδιαίτερα δύσκολο να θεραπευτεί με τη χρήση φαρμάκων. Μπορεί όμως κάποιος που πάσχει από αλλεργίες να περιορίσει τις συνέπειες. Τουλάχιστον όταν βρίσκεται στο αυτοκίνητό του και μετακινείται με αυτό.

Το φίλτρο της καμπίνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο στις αλλεργίες. Καθαρίζει τον αέρα που μπαίνει στην καμπίνα του αυτοκινήτου και μπορεί να συγκρατήσει τους κόκκους γύρης που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα. Έτσι ο οδηγός σε κάθε μεγάλο σέρβις που γίνεται περίπου κάθε χρόνο (10.000-15.000χλμ) οφείλει εφόσον επιθυμεί, να επιλέξει ένα καλό φίλτρο. Τα τελευταία χρόνια τα επώνυμα φίλτρα εμπλουτίζονται με πολυφαινόλες για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα κατά των αλλεργιών, ενώ από την άλλη υπάρχουν και τα φίλτρα ενεργού άνθρακα.

Τα αλλεργιογόνα είναι πρωτεΐνες που ο οργανισμός τα αντιμετωπίζει ως εχθρούς όταν εισέρχονται σε αυτόν, ενεργοποιώντας μηχανισμούς άμυνας όπως είναι ο βήχας, το φτέρνισμα και την ρινική καταρροή για να μπορέσει να τα αποβάλλει. Εξετάζοντας τους κόκκους γύρης που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα, διαπιστώνουμε ότι αυτοί είναι οι υπαίτιοι των αλλεργιών. Πολλές φορές η υγρασία και οι έντονες αλλαγές θερμοκρασίας καταστρέφουν το περίβλημα των κόκκων γύρης και επιτρέπουν την απελευθέρωση των αλλεργιογόνων, τα οποία διαπερνούν με ευκολία το μεγαλύτερο μέρος των συμβατικών φίλτρων.