Τα καινούρια αυτοκίνητα να «μπαίνουν στην πρίζα» - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Τα καινούρια αυτοκίνητα να «μπαίνουν στην πρίζα»

Οι νέοι κανόνες εκπομπών ρύπων που αναμένεται να ισχύσουν από το 2021 στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλάζουν τα δεδομένα στην αυτοκίνηση. Με τα νέα όρια η γκάμα των μοντέλων κάθε κατασκευαστή δεν θα πρέπει να ξεπερνάει κατά μέσο όρο τα 95 γρ/χλμ εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Αυτό σημαίνει ότι πολύ σύντομα κάθε κατασκευαστής θα αναγκαστεί να λανσάρει στην αγορά ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που έχει μηδενικούς ρύπους και αρκετά μοντέλα διπλής ενέργειας (υβριδικά plug-in) προκειμένου να ρίξει τον μέσο όρο των εκπομπών.

Αυτού του τύπου τα αυτοκίνητα αναμένεται να αποτελέσουν και τη λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα που καλούνται να λύσουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες το 2021. Μέχρι, τουλάχιστον, να περάσουμε εξ ολοκλήρου στη φάση της ηλεκτροκίνησης, η οποία θα έρθει στα αμέσως επόμενα χρόνια. Σήμερα, ενόψει των νέων ορίων, τα υβριδικά plug-in αυτοκίνητα αποτελούν τη λύση, καθώς συνδυάζουν ένα ή και περισσότερους ηλεκτροκινητήρες που δίνουν αυτονομία 50-60 ίσως και παραπάνω χιλιόμετρα για τη μετακίνηση στην πόλη και έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης με ιδιαίτερα χαμηλούς ρύπους. Αυτός, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνδυαστικής λειτουργίας δέχεται βοήθεια από τον ηλεκτροκινητήρα, γεγονός που συμβάλλει αποφασιστικά στη μείωση των ρύπων.

Αυτή η κατηγορία παρέχει στους κατόχους το πλεονέκτημα της κίνησης του οχήματός τους εντός πόλης με ηλεκτροκίνηση, αλλά και την ευελιξία της μετακίνησης για μεγαλύτερα ταξίδια, που θα κληθεί να δώσει την απαιτούμενη ενέργεια ο κινητήρας εσωτερικής καύσης.