Ρίξε ελάχιστο νερο στο ουίσκι σου - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Ρίξε ελάχιστο νερο στο ουίσκι σου

Μια από τις πιο διαχρονικές διαμάχες ανάμεσα στους φίλους του ουίσκι είναι αν θα πρέπει σε αυτό να προστίθεται νερό ή όχι. Αλλοιώνεται η γεύση και ο χαρακτήρας του ποτού τελικά;
Και όπως θα έπρεπε να συμβαίνει σε κάθε διαμάχη αυτού του διαμετρήματος, η επιστήμη έχει τον τελευταίο λόγο. Και σύμφωνα με αυτή, πρέπει να βάζεις νερό στο ουίσκι σου. Λίγο. Οσο χωράει σε ενα καπάκι εμφιαλωμένου νερού. 
Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα του Scientific Reports, όταν σε ένα καλό ουίσκι προστίθεται μια μικρή ποσότητα καθαρού νερού (χωρίς χλώριο κλπ), η γεύση του και τα αρώματά του αναδεικνύονται καλύτερα.
Δυστυχώς, η επιστημονική ομάδα που ασχολήθηκε στα μίνι πειράματα δεν κατέληξε ποια είναι ακριβώς η ποσότητα του νερού που πρέπει να προστίθεται για βέλτιστη γεύση.
«Το ουίσκι είναι ένα από τα πιο περίπλοκα προϊόντα όσον αφορά τη χημική του σύνθεση. Οι προτιμήσεις όσον αφορά το ουίσκι είναι καθαρά υποκειμενικές γι' αυτό και είναι δύσκολο να ορίσουμε την ποσότητα» αναφέρει ο χημικός Bjorn Karlsson από το Linnaeus University, που συμμετείχε στη μελέτη.