Τα απαραίτητα εργαλεία για να απολαύσεις το ουίσκι όπως του αρμόζει - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Τα απαραίτητα εργαλεία για να απολαύσεις το ουίσκι όπως του αρμόζει

Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή ενός άντρα που το να πίνει ουίσκι γίνεται κάτι παραπάνω από μια απλή διαδικασία. Όταν βρεθείς ενώπιον ενός σπάνιου αποστάγματος οφείλεις να ξέρεις πώς να το απολαύσεις με τον σωστό τρόπο. Άλλωστε είναι θέμα γεύσης. Πώς όμως θα εκπαιδεύσεις την γευστική σου παλέτα ώστε να βιώσεις την απόλυτη εμπειρία; Χρειάζονται απλά τρία βήματα:
α) Να προμηθευτείς ένα καλό μπουκάλι ουίσκι και
β) να προμηθευτείς ενα καλό πούρο
γ) να το πιεις σε ένα καλό κρυστάλλινο ποτήρι.
Σε ενα τέτοιο ποτήρι τα αρώματα του ποτού αναδεικνύονται καλύτερα. Και η «μύτη» είναι πολύ σημαντική όσον αφορά το ουίσκι. Να τα νιώθεις δηλαδή τα αρώματα αυτά.
Βάλε ουίσκι στο ποτήρι. Τρείς μεζούρες είναι αρκετές. Κοίτα το. Στροβίλισέ το μια φορά και δες πώς το ποτό επανέρχεται από τα τοιχώματα στο κάτω μέρος του ποτηριού. Προετοιμάζεις έτσι τις αισθήσεις σου. Περίστρεψέ το δυο-τρεις ακόμη φορές.Έτσι θα «εξατμιστεί» το άρωμα του αλκοόλ. Μύρισέ το. Ακούμπα το στα χείλη σου και πιες αρχικά μια μικρή γουλιά. Κατάπιε το αργά για να «πιάσεις» τα τελικά αρώματα. Πιες μεγαλύτερες γουλιές. Επανέλαβε. Και νιώσε το μεγαλείο της στιγμής, νιώσε το συναίσθημα που σου βγάζει η διαδικασία αυτή.