Απλά καθημερινά κόλπα για να γίνεις καλύτερος - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Απλά καθημερινά κόλπα για να γίνεις καλύτερος

Θέλεις να ζήσεις καλύτερα, με περισσότερη υγεία και πιο cool από ποτέ; Τότε το άρθρο μου θα σου αλλάξει τη ζωή.  Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω απλά και ταπεινά tips της καθημερινότητας που θα μπορεί και να αποτελέσουν την πυξίδα σου για ένα καλύτερο δρόμο.

Ξύπνα καθημερινά την ίδια ώρα

Ναι, και τα Σαββατοκύριακα. Έρευνες έχουν δείξει πως όσοι κοιμούνται περισσότερο το Σάββατο και την Κυριακή είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από υπέρταση, έντονη κούραση και νωθρότητα.

Μην κλείνεις το ξυπνητήρι σου

Αυτά τα 15 έξτρα λεπτά ύπνου θα σου κάνουν περισσότερο κακό από ότι καλό. Όχι μόνο μεταβάλλονται οι φυσικοί κιρκαδικοί ρυθμοί του ύπνου σου αλλά το σώμα σου μπαίνει πάλι στη διαδικασία του ύπνου. Σήκω αμέσως.

Μην τρως ποτέ μπροστά στην τηλεόραση

Το φαΐ μπροστά από το γυαλί είναι μια αποδεδειγμένη αιτία αύξησης του σωματικού βάρους. Προτίμησε την μοναχικότητα της κουζίνας.

Φάε αργά

Η γρήγορη έως βιαστική κατανάλωση του φαγητού είναι άσχημη για τη διαδικασία της πέψης. Το μεγαλύτερο όμως ζήτημα όμως είναι πως χρειάζονται περίπου 20 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσεις να τρως για να αντιληφθεί το μυαλό σου ότι δεν είσαι πια πεινασμένος.

Κάνε ντους πριν πέσεις για ύπνο

Δεν βοηθά τίποτα περισσότερο έναν καλό ύπνο από ένα χλιαρό ντουζάκι πριν ξαπλώσει στο κρεβάτι. Το νερό διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, χαλαρώνει τους μυς και απομακρύνει τις τοξίνες από το δέρμα.

Κατέγραψε τα θετικά που σου συνέβησαν

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Martin Seligman, στο τέλος της ημέρας πρέπει να βρίσκεις 10 λεπτά για να καταγράψεις τρία καλά πράγματα που σου συνέβησαν μέσα σε αυτήν. Θα καταλήξεις να νιώθεις θετικά συναισθήματα, ασχέτως του τι συνέβη τις προηγούμενες ώρες.

Φύσηξε τον αντίχειρά σου

Πριν βιαστείς να πεις πως γράφω μαλακίες, έχε κατά νου αυτό: Έρευνες έχουν δείξει πως η κίνηση αυτή τονώνει το πνευμονογαστρικό νεύρο, επιβραδύνοντας τον καρδιακό ρυθμό και χαλαρώνοντάς σε.

Άφησε έξω τα παπούτσια σου

Εδώ τα πάντα έχουν να κάνουν με την υγεία: Ένα ζευγάρι παπούτσια μπορεί να κουβαλά έως και 421.000 διαφορετικά βακτήρια, τοξίνες και άλλους μικροοργανισμούς. www.gr.askmen.gr