Το Νέο Hyundai Kona Hybrid είναι εδώ (video) - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Το Νέο Hyundai Kona Hybrid είναι εδώ (video)

Η Hyundai Motor ενισχύει τη δημοφιλή και βραβευμένη γκάμα του Kona με το ολοκαίνουργιο Kona Hybrid. Ως η φυσική και λογική επέκταση της οικογένειας Kona, το Kona Hybrid ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των ευρωπαίων πελατών για πιο πολλά SUV με φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά. Εκτός από τον τολμηρό σχεδιασμό του, προσφέρει ένα αποδοτικό πλήρως υβριδικό σύστημα μετάδοσης και διαθέτει μια σειρά τεχνολογικών προσθηκών και ενισχύσεων, στις οποίες περιλαμβάνονται οι προηγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας Blue Link®, τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης SmartSense ™ καθώς και προηγμένες λειτουργίες infotainment.
Το Kona, που έχει πάρει το όνομά του από την εξωτική περιοχή Kona στο μεγάλο νησί της Χαβάη, ξεκίνησε αρχικά το 2017 ως το πρώτο compact SUV της Hyundai στην Ευρώπη. H κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε επίσης, το Kona Electric, το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό compact SUV. Επιπρόσθετα παρουσίασε μια περιορισμένης παραγωγής ειδική έκδοση, το Kona Iron Man. Από τη έναρξη των πωλήσεων του Kona τον Οκτώβριο του 2017, έχουν πουληθεί στην Ευρώπη περίπου 120.000 οχήματα.
«Η Hyundai ήδη προσφέρει τη μεγαλύτερη γκάμα κινητήρων και με την έναρξη της διάθεσης του ολοκαίνουριου Kona Hybrid προσφέρουμε στους ευρωπαίους πελάτες μας ακόμα περισσότερες επιλογές για φιλικά προς το περιβάλλον SUV», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing και Product της Hyundai Motor Europe. «Εκτός από τον κομψό σχεδιασμό και το αποδοτικό υβριδικό σύστημα μετάδοσης, οι πελάτες μπορούν τώρα να απολαμβάνουν και κορυφαίες δυνατότητες συνδεσιμότητας».


Η βραβευμένη οικογένεια Kona

Η γκάμα του δυναμικού Kona της Hyundai είναι εξαιρετικά δημοφιλής σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μετά την πρώτη πλήρη χρονιά των πωλήσεών του, το Kona έχει κατακτήσει νέες ομάδες πελατών και συνέβαλε σημαντικά στην ισχυρή θέση της Hyundai στην κατηγορία των compact SUV.

Πέρα από την εμπορική τους επιτυχία, τόσο το Kona όσο και το Kona Electric έχουν κερδίσει τους τελευταίους 18 μήνες πολλά βραβεία. Πέρυσι το Kona έτυχε διεθνούς αναγνώρισης κατακτώντας ένα iF Design Award για τον εντυπωσιακό εξωτερικό του σχεδιασμό. Παράλληλα η ισπανική εφημερίδα ABC το βράβευσε ως το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2019». Το Kona Electric, από την άλλη πλευρά, βραβεύτηκε για τα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά του. Έτσι στα πλαίσια των βραβείων του «Ελβετικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2019» κατέκτησε τον τίτλο του «Πιο πράσινου αυτοκινήτου στην Ελβετία». Τα βραβεία Next Green Car της Μεγάλης Βρετανίας χαρακτήρισαν το πλήρες ηλεκτρικό SUV της Hyundai ως το δικό τους «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2018», ενώ στην πορεία υπήρξαν και άλλα πολλά βραβεία.


Το ολοκαίνουριο Kona Hybrid είναι μια φυσική επέκταση της δημοφιλούς γκάμας της Hyundai


Η Hyundai προσφέρει τώρα μια πλήρως υβριδική έκδοση του βραβευμένου SUV. Αμέσως μετά την αποκάλυψη του νέου IONIQ, το ολοκαίνουργιο Kona Hybrid αποτελεί τη φυσική επέκταση τόσο της γκάμας του Kona όσο και της γκάμας οικολογικής κινητικότητας της Hyundai, καθιστώντας τη φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα διαθέσιμη σε ακόμα περισσότερους οδηγούς. Το Kona Hybrid βασίζεται στην επιτυχία των Kona και Kona Electric, προσφέροντας στους πελάτες την επιλογή ενός φιλικού προς το περιβάλλον SUV που καλύπτει τις ανάγκες τους.

Το ολοκαίνουργιο Kona Hybrid κινείται από τον 1.6 GDI της γενιάς Kappa, έναν τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης με άμεσο ψεκασμό και μέγιστη απόδοση 105 PS και 147 Nm ροπής. Ο ηλεκτροκινητήρας μόνιμου μαγνήτη αποδίδει 43,5 PS (32 kW) και μέγιστη ροπή 170 Nm. Παράλληλα, η μπαταρία ιόντων λιθίου των 1,56 kWh προσφέρει εξαιρετικά χαρακτηριστικά φόρτισης και εκφόρτισης, εξασφαλίζοντας βέλτιστη απόδοση και επιτρέποντας την ταχεία ανάκτηση ενέργειας. Η συνδυαστική ισχύς των 103,6 kW (141 PS) και των έως και 265 Nm ροπής, εξασφαλίζει ότι το ολοκαίνουργιο Kona Hybrid προσφέρει μια δυναμική εμπειρία οδήγησης.