Τα πιο κοινά σεξουαλικά όνειρα και η σημασία τους - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Τα πιο κοινά σεξουαλικά όνειρα και η σημασία τους

Εκτός από τους εφιάλτες, υπάρχει μια ακόμη κατηγορία ονείρων που ταράζουν τον ύπνο και τον ξύπνιο σου, επίσης. Τα sex dreams, που λέει και ο Dr. Robert Glatter και μας εξηγεί όλα τα καλά κρυμμένα μυστικά, που βρίσκονται στο μυαλό σου όταν πέφτεις για ύπνο και από το πουθενά βλέπεις να κυλιέσαι στα πατώματα με το κορίτσι από το διπλανό γραφείο.Πάμε να δούμε ποια είναι τα πιο κοινά σεξουαλικά όνειρα και ποια η σημασία τους.

Το όνειρο: Σεξ με συνάδελφο

Η επιστημονική εξήγηση: «Στην περίπτωση που δεν σε ελκύει ερωτικά, αλλά απορείς γιατί ονειρεύτηκες να κάνεις σεξ μαζί της, η πιο πιθανή απάντηση είναι ότι πολύ απλά σου αρέσουν σε εκείνη κάποια πράγματα που θα ήθελες να έχεις εσύ ο ίδιος -υψηλότερο μισθό, ευρύτερες γνώσεις, εύνοια αφεντικού- ή η σύντροφός σου -ανεξαρτησία, δυναμισμό, αυτοπεποίθηση, αναλογίες μοντέλου», σημειώνει η Loewenberg.

Το όνειρο: Σεξ με προϊσταμένη

Η επιστημονική εξήγηση: «Εδώ, αυτό που αναζητάς είναι η κυριαρχία και η δύναμη. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι τα ερωτικά όνειρα δεν έχουν να κάνουν κατά ανάγκη με το άτομο αυτό καθ' αυτό, αλλά με αυτό που αντιπροσωπεύει, την εξουσία εν προκειμένω», υπογραμμίζει η Loewenberg.

Το όνειρο: Σεξ με διάσημη

Η επιστημονική εξήγηση: «Όταν ονειρεύεσαι ότι γεύεσαι το κορμί κάποια διάσημης γυναίκας δύο τινά συμβαίνουν: Πρώτον, την βρίσκεις πραγματικά σούπερ σέξι και θα ήθελες μια τέτοια γυναίκα στο πλευρό σου. Δεύτερον, υπάρχει κάτι με την οποία την έχεις συνδέσει -μπορεί να είναι πρόσωπο, αντικείμενο ή γεγονός- που σου προκαλεί ενδιαφέρον και εκτονώνεται με αυτό τον τρόπο», εξηγεί ο Dr. Glatter.

Το όνειρο: Σεξ με άγνωστη


Η επιστημονική εξήγηση: «Πρόκειται για το πιο κοινό σεξουαλικό όνειρο, που πολλές φορές ερμηνεύεται -λανθασμένα- ως μια κλεφτή ματιά στο άλλο σου μισό που βρίσκεται κάπου εκεί έξω και περιμένει να το βρεις. Αναρωτιέσαι ποια είναι η γυναίκα χωρίς πρόσωπο, η μυστηριώδης παρτενέρ; Είναι η ενσάρκωση των ιδιοτήτων που συνηθίζεις να συσχετίζεις με το αντίθετο φύλο», επισημαίνει η Loewenberg.

Το όνειρο: Σεξ με πρώην


Η επιστημονική εξήγηση: «Τι σου συμβαίνει όταν ξαφνικά βλέπεις στον ύπνο σου ότι κάνεις σεξ με την κοπέλα που ήσουν μαζί πριν από οκτώ χρόνια και με την οποία δεν έχεις καμία επικοινωνία έκτοτε; Η πιο πιθανή απάντηση είναι ότι έχεις ανάγκη να ζήσεις μια περιπέτεια και να αναζωπυρώσεις το πάθος στη ζωή σου. Από την άλλη, αν ονειρεύεσαι μια πρώην που σου έχει ραγίσει την καρδιά, μάλλον πρόκειται για σημάδι ότι είσαι ακόμα συναισθηματικά εγκλωβισμένος στο παρελθόν», αναφέρει ο Dr. Glatter και σίγουρα κάτι ξέρει καλύτερα.


https://gr.askmen.com/