Οι συνήθειες που είναι ικανές να σου καταστρέψουν την καριέρα - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Οι συνήθειες που είναι ικανές να σου καταστρέψουν την καριέρα

Σύμφωνα με μια έρευνα για λογαριασμό της εταιρείας VitalSmarts, αυτές είναι οι πέντε συνήθειες που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη δουλειά σου.

Δεν έχει οργάνωση και αξιοπιστία

Δεν περνάς αρκετό χρόνο στο να επικοινωνήσεις με τους συνεργάτες σου αυτά που πρέπει να γίνουν και να οργανώσεις τις προτεραιότητες σου, με αποτέλεσμα να μην τηρείς τις δεσμεύσεις σου και να είσαι ένα άτομο πάνω στο οποίο κανείς δεν μπορεί να βασιστεί.

Κάνεις πολύ λίγα πράγματα και πολύ αργά

Κοινώς, είσαι ένα άτομο που χρονοτριβεί, χάνει προθεσμίες και η δουλειά του ποτέ δεν είναι πλήρης.

Αποποιείσαι τις ευθύνες σου

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία λογικά η αγαπημένη σου φράση θα είναι «δεν είναι δική μου δουλειά». Τέτοια άτομα δεν αναλαμβάνουν ποτέ κάποια ευθύνη, προσκολλώνται στην περιγραφή του εργασιακού τους ρόλου και δεν είναι πρόθυμα να θυσιάσουν κάποια προσωπικά τους ενδιαφέροντα στο όνομα ενός μεγαλύτερου στόχου.

Δεν είσαι πρόθυμος να αλλάξεις

Κολλημένος στο παρελθόν, με ένα διαρκές παράπονο για το μέλλον και επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη. Περιμένεις απ' τους άλλους να σε αποδέχονται όπως είσαι και δεν δείχνεις καμιά διάθεση να προσεγγίσεις τα πράγματα από μια νέα σκοπιά.

Δεν έχεις καλή συμπεριφορά

Μήπως είσαι λιγάκι κυνικός και εστιάζεις στα αρνητικά, αντί να προσπαθείς να δεις την θετική πλευρά των πραγμάτων;

Πώς θα αλλάξεις

Αυτά τα πέντε χαρακτηριστικά είναι πολύ συνηθισμένα και οι περισσότεροι εργαζόμενοι έχουν τουλάχιστον ένα απ' αυτά, σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα εταιρικής εκπαίδευσης David Maxfield αλλά και συγγραφέα του Influencer: The New Science of Leading Change.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, αν θες να απαλλαχθείς από μια κακή συνήθεια, είναι να παραδεχθείς ότι την έχεις. Και αν δεν είσαι σίγουρος πάρε τη γνώμη του κοινού. Ρώτα δηλαδή συναδέλφους και φίλους και θα καταλάβεις πολλά παραπάνω. Δεν είσαι ο μόνος άλλωστε που αδυνατεί να καταλάβει τι τον κρατάει πίσω. «Κανε τους άλλους να νιώθουν άνετα να σου μιλήσουν ανοιχτά. Να είσαι δεκτικός σε οτιδήποτε ακούσεις. Η αρνητική κριτική είναι εξίσου πολύτιμη με το χρυσάφι», λέει ο Maxfield.

https://gr.askmen.com