Το Dewar’s Double Double 32 Year Old είναι το κορυφαίο ουίσκι του 2020 - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Το Dewar’s Double Double 32 Year Old είναι το κορυφαίο ουίσκι του 2020

Ο Jim McEwan, η πιο αναγνωρίσιμη μορφή του Islay και Master Distiller, έχει αποκαλέσει το θεσμό International Whisky Competition ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ουίσκι. Η άποψή του δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα αν αναλογιστεί κάποιος πως ο διαγωνισμός απευθύνεται στην τεράστια κοινότητα των fans του βασιλιά του ποτού, με την αποστολή του -από το 2010 όταν και ξεκίνησε- να είναι η ανεύρεση των κορυφαίων εκπροσώπων του χώρου σε ετήσια βάση.
Εκείνο το ουίσκι που κέρδισε τον τίτλο του Whisky of the Year για το 2020, δηλαδή το χρυσό μετάλλιο στην κορυφαία κατηγορία, είναι το Dewar's Double Double 32 Year Old. Το 46% ABV blended scotch συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα και σε 49 διαφορετικές κατηγορίες, με συνολικό σκορ αξιολόγησης τους 96.4 (σε συνολικό potential 100).
Το πάνελ της κριτικής επιτροπής, που αποτελείται από τον φημισμένο mixologist Francesco Lafranconi και Wine & Whisky Expert και συγγραφέα Sebastien Gavillet, εκτίμησε στο έπακρο τον χαρακτήρα του σκωτσέζικου blended ουίσκι που φέρει την υπογραφή του θρυλικού blender A.J. Cameron, ωριμάζει σε βαρέλια Pedro Ximenez και έχει ώριμες νότες, απαλές ενδείξεις καπνού και μαλακό φινίρισμα.