Τι μπορούν να σε διδάξουν τα bar για τις business - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Τι μπορούν να σε διδάξουν τα bar για τις business

Κι όμως, τα ποτάκια που συνηθίζεις να πίνεις με τους κολλητούς, μαζί της ή ακόμη και μετά τη δουλειά μπορούν να σε κάνουν καλύτερο επαγγελματία. Βασική προϋπόθεση, να έχεις πάντα τις «κεραίες» σου όρθιες και να είσαι σε θέση να ερμηνεύεις τη σοφία που το σύμπαν σου προσφέρει απλόχερα κάθε ώρα και στιγμή, ακόμη και την ώρα που βρέχεις το λαρύγγι σου με αλκοόλ. Αν δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις, ιδού οκτώ συμβουλές που βρίσκουν εφαρμογή τόσο στον χώρο εργασίας, όσο και όταν κάθεσαι στην άκρη της μπάρας. 

Η υπομονή και η επιμονή αμείβονται πάντα

Είναι μάλλον απίθανο να μην σου έχει τύχει να (νιώθεις ότι) σε αγνοεί ο μπάρμαν επιδεικτικά επειδή έχει να εξυπηρετήσει κάποιους άλλους πριν από εσένα. Δυστυχώς, το μοναδικό πράγμα που μπορείς να κάνεις προκειμένου να σερβιριστείς κάποια στιγμή είναι να κάνεις αισθητή την παρουσία σου, διατηρώντας ωστόσο τη ψυχραιμία σου και κινούμενος πάντα εντός των ορίων της κοσμιότητας.
Κάποιες φορές, κάτι ανάλογο μπορεί να ισχύσει και στις πωλήσεις: αν και έχεις κάθε καλή διάθεση να πιάσεις τους στόχους σου, παρότι νιώθεις απόλυτα σίγουρος για τις δυνατότητές σου ως πωλητής αλλά και για την ποιότητα του προϊόντος που εμπορεύεσαι, τελικά, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, οι πελάτες δεν «τσιμπάνε». Ο μόνος τρόπος για να τα καταφέρεις, λοιπόν, είναι δείχνοντας επιμονή και υπομονή μέχρι να «γυρίσει το ζάρι». Άσε που έτσι, χτίζεις και χαρακτήρα...

Δώσε ένα γερό φιλοδώρημα

Μόνο έτσι θα είσαι βέβαιος ότι ο άνθρωπος που σε εξυπηρετεί τη συγκεκριμένη βραδιά θα σε περιποιηθεί και θα σε προσέξει την επόμενη φορά που θα βρεθείς στο μαγαζί. Φυσικά, κάτι ανάλογο ισχύει και για τους ανθρώπους που δουλεύουν για εσένα, για τους πελάτες σου ή για τους επενδυτές σου, ανάλογα πάντα με τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείσαι. Αναγνωρίζοντας την προσφορά των συνεργατών σου (ειδικότερα δε όταν δεν το περιμένουν), θα βελτιωθεί όχι μόνο η ποιότητα της δουλειάς τους αλλά και η ίδια η σχέση σας.
Πίστεψε στην αξία σου
Όταν βγαίνεις σε κάποιο «μοδάτο» μαγαζί και βλέπεις τον κόσμο που κυκλοφορεί, δεν αποκλείεται να σε πιάσουν οι ανασφάλειες -ότι είσαι ο πιο άσχημος, ο πιο κακοντυμένος και ο πιο «κακομοίρης» από όλους τους θαμώνες εκεί μέσα. Ωστόσο, δεν αποκλείεται κάπως ανάλογα να νιώθουν και όλοι οι υπόλοιποι γύρω σου, γεγονός που με τη σειρά του μας οδηγεί στο εξής χρήσιμο μάθημα: οι άνθρωποι που εν τέλει λογίζονται επιτυχημένοι βρέθηκαν στην κορυφή επειδή πρώτα απ' όλους τους άλλους πίστεψαν οι ίδιοι στις δυνατότητές τους.

Θέσε ρεαλιστικούς στόχους

Σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές του Ένας υπέροχος άνθρωπος ο Russell Crowe (υποδυόμενος τον μεγάλο Αμερικανό μαθηματικό John Nash) εξηγεί στους φίλους του τη θεωρία του, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τον τρόπο που θα έπρεπε να προσεγγίσουν μια ομάδα γυναικών στο μπαρ. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη θεωρία που αναλύει ο κεντρικός χαρακτήρας, οι πρωταγωνιστές δεν θα έπρεπε να «πολιορκήσουν» όλοι την πιο όμορφη από τις παρευρισκόμενες κυρίες αλλά θα έπρεπε να εκδηλώσουν εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον για όλες, προκειμένου να έχουν καλύτερες πιθανότητες να πετύχουν το σκοπό τους. Φυσικά, το παράδειγμα αυτό βρίσκει εφαρμογή και στον επαγγελματικό στίβο: μερικές φορές, προκειμένου να έχεις μεγαλύτερες ελπίδες επιτυχίας, είναι προτιμότερο να θέτεις πιο ρεαλιστικούς, πιο «ταπεινούς» αν προτιμάς στόχους. Πετυχαίνοντας αυτούς τους στόχους, θα αποκτήσεις την εμπειρία κι, ενδεχομένως, τις γνωριμίες που χρειάζεσαι προκειμένου να καταφέρεις σε βάθος χρόνου κάτι πιο μεγάλο και σημαντικό. 

Η σημασία της πειθαρχίας και του σωστού ρυθμού

Στο ποτό, στο σεξ και στη δουλειά, ο ρυθμός είναι πάντα αυτός που κάνει τη διαφορά. Φερ' ειπείν, παρότι σε γενικές γραμμές όλοι συμπαθούν τον αλκοολικό του μπαρ επειδή λέει ωραίες ιστορίες, η συμπεριφορά του δεν αποκλείεται να εκνευρίσει κάποιους θαμώνες αν αυτός μεθύσει από πολύ νωρίς κι ενώ οι υπόλοιποι γύρω του εξακολουθούν να είναι εντελώς «ξενέρωτοι». Στο χώρο εργασίας, κάτι ανάλογο ισχύει και για τον μάνατζερ που τελεί μονίμως υπό καθεστώς πανικού και άγχους (τα οποία «φροντίζει» να μεταφέρει στους υφισταμένους του) ή για τον υπάλληλο που αγνοεί τα καθήκοντά του μέχρι να φτάσει στο παρά πέντε της ύστατης προθεσμίας...
Το μυστικό εδώ δεν είναι άλλο από την αυτοπειθαρχία και τον σωστό προγραμματισμό: ένας υπεύθυνος πότης φροντίζει πάντα να πίνει τακτικά νερό και να ρίχνει κάτι μέσα στο στομάχι του κατά τη διάρκεια μιας εξόδου. Αντίστοιχα, ένας καλός μάνατζερ φροντίζει πάντα να επιβάλλεται στον εαυτό του και να ρυθμίζει τη δουλειά του με βάση τις προθεσμίες που πρέπει να προλάβει...

«Καλλιέργησε» τις γνωριμίες σου

Κατά τη βραδινή σου έξοδο, ειδικότερα δε σε κάποιο πάρτι ή ακόμη σε κάποια επαγγελματική μάζωξη εκτός γραφείου, είναι πολύ πιθανό να γνωρίσεις πραγματικά ενδιαφέροντες ανθρώπους. Καθένας από αυτούς δυνητικά μπορεί να εξελιχθεί σε έναν νέο φίλο ή σε κάποια νέα σημαντική επαγγελματική επαφή -αρκεί, φυσικά, να «καλλιεργήσεις» σωστά τη γνωριμία σας.
Όποτε λοιπόν γνωρίζεις κάποιον με τον οποίο «ταιριάζουν τα χνώτα σας», μην παραλείπεις να του ζητάς τα στοιχεία επικοινωνίας του προκειμένου να μπορέσεις να μιλήσεις μαζί του την επομένη (σ.σ. η δουλειά αυτή μπορεί να γίνει εξίσου αποτελεσματικά είτε μιλάμε για τον αριθμό τηλεφώνου του ανθρώπου που σε ενδιαφέρει, είτε για κάποιο λογαριασμό email, είτε ακόμη για το προφίλ του στο Facebook ή στο LinkedIn) και να του ζητήσεις να βρεθείτε από κοντά για να τα πείτε με την πρώτη ευκαιρία. Μην ξεχνάς: η επιτυχία δεν εξαρτάται μόνο από το πόσο σκληρά «παλεύεις» στην καθημερινότητά σου αλλά και από το πόσο πολλούς ενδιαφέροντες και χρήσιμους ανθρώπους μπορείς να εντάξεις σε αυτήν.

https://gr.askmen.com/